Vidi-Paks: a jövőjükről kérdezték a vezetőedzőket – reakciók

Őszinte válaszok.

Forrás:

Mint jeleztük: „Szakmailag már nem feltétlenül, emberileg és erkölcsileg annál nagyobb tétje volt a mérkőzésnek. A Vidiről már a forduló előtt tudott volt, hogy negyedik lesz, így indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében, mivel a Paks elveszítette szerdán az FTC elleni kupadöntőt. Így az is eldőlt, hogy a tolnaiak nem jutottak ki Európába.

Az sem volt még hivatalosan tudott, mi lesz a két vezetőedző sorsa. Michael Boris megállapodása a bajnokság végén lejár, de van opció a hosszabbításra, míg Bognár György a kupadöntő utáni sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy tárgyalt az MTK-val, ahol a hírek szerint szakmai igazgató lenne, míg a fia, a Paksnál vele dolgozó ifjabbik Bognár György meg a vezetőedző, Bognár utódja meg Waltner Róbert, aki a tavasszal a ZTE éléről távozott.”

A találkozó végeredménye 2-2 lett, a meccs utáni sajtótájékoztatón a következőket mondta a két szakvezető:

Michael Boris (Mol Fehérvár FC): „Először is azt gondolom, örülhetünk az egy pontnak, persze, ha nem ez lenne az utolsó mérkőzés, jobban kielemeznénk, hogy hogyan tudtunk volna jobban védekezni. A Paks ellen mindig nehéz játszani, egy erős csapatról van szó, ezt mutatja az is, hogy kupadöntőbe jutottak és ők lőtték a legtöbb gólt. Hálás vagyok a játékosoknak, azért, ahogy az elmúlt hetekben játszottak, ez az igazi csapat, ez az igazi arcuk. Látszott, hogy mennyire akarják a sikert, főleg a meccsek utolsó perceiben. Jöhetett volna hamarabb is ez a jó forma, hiszen a Vidi mindig címeket akar nyerni. De azt gondolom, hogy ahogyan a szurkolóink, mi is boldogok lehetünk a kilenc meccses veretlenségi sorozat miatt. Beszélhetnénk elhullajtott pontokról, lehet, hogy meg lehetett volna a harmadik vagy akár a második hely is, de örülünk, hogy kijöttünk a hullámvölgyből, és annak is, hogy a szerdai eredmény a kupadöntőben nekünk kedvezően alakult." A szerződésem világos volt a kezdektől mindkét fél számára, azaz a kontraktus a szezon végéig szól. Ahogy akkor is beszéltünk róla, olyan edzőt kerestek, aki ismeri a magyar mezőnyt, és képes segíteni a csapaton. Biztosan leülünk majd megbeszélni a jövőt hamarosan, de a döntés a klub kezében van."

Bognár György (Paks): „Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével, különösen a fiatalokkal, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Nagyon jól futaballoztunk, szerintem jobbak is voltunk, mint a hazaiak, sajnálom, hogy végül nem nyertünk. Örülök, mert egy izgalmas, eseménydús mérkőzés volt. Hasonló szezon van mögöttünk, mint a tavalyi, ezúttal is mi lőttük a legtöbb gólt és mi adjuk a gólkirályt. Azt gondolom, hogy nem szomorkodhatunk, teljesen reális a hatodik hely." 

Bognár György a jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy hétfőn kerül sor a következő megbeszélése, az MTK sorsa is fontos, hogyan alakul.

FRISSÍTÉS: 23.33

Legfrissebb híreink