Varga visszatéréséről és Szoboszlai pótlásáról is beszélt Rossi

Gulácsi Péter esetleges klubváltása is szóba került.

Forrás: Réti Zsolt

A magyar válogatottra márciusban három vb-selejtező vár. A mieink március 25-én a lengyeleket fogadják a Puskás Arénában, három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lépünk pályára.

Marco Rossi csütörtökön kihirdette a találkozókra a keretét. A nemzeti együttesbe visszatér Varga Roland, valamint Tóth Balázs és Géresi Krisztián személyében két újonc is szerepel a névsorban.

Marco Rossi kihirdette a vb-selejtezőkre a magyar válogatott keretét - NB1.hu

 

Rossi 13 órától sajtótájékoztatót tartott. Ezen többek között elmondta, hogy Szoboszlai felépülőben van, de a következő hetekben kaphatnak róla bővebb információt. 

"Van választási lehetőségünk, de Szoboszlait nem lehet könnyen pótolni" - hangsúlyozta a szakember. 

Gulácsi Pétert állítólag az Inter és a Dortmund is szeretné szerződtetni. Az nb1.hu megkérdezte Rossit, hogy mit javasolna a hálóőrnek.

 

"Péter nem kérte ki a tanácsomat. Rendkívül tapasztalt játékos, a pályája csúcsán van, a legmegfelelőbb döntést fogja hozni" - árulta el Rossi, akit portálunk Holender szerepéről is kérdezte. "Sok bírálatot kaptam, amikor először behívtam Filip Holendert. Figyelünk a játékára. Sok olyan játékosunk van, aki több poszton bevethető, ő is ilyen. Ez is ok a beválogatására" - hangsúlyozta a tréner.

 

Rossi kitért Varga Roland behívására is. Ezzel kapcsolatban Rossi elmondta, hogy a számok nem hazudnak. Amióta az MTK-ban játszik, 7-8 gólt lőtt, és hasonló mennyiségű gólpasszt adott. Varga Rossi számára mindig fontos játékos volt. Mivel nem játszott ősszel, így nem volt olyan állapotban, amire szükség lett volna. Emberileg is nagyra tartja őt.

A Puskás Akadémiában megtáltosodó Géresiről is megosztotta Rossi az álláspontját.

"Azért hívtunk több játékost a keretbe, hogy legyen választási lehetőségünk. Géresiben még nem úgy gondolkodom, hogy a kezdőben játszhat. A játékosok között a terhelést szeretnénk megosztani. Géresi egy meccsen jelenleg 20 percet tud lejátszani. Őt mindig is követtem, szerintem olyan adottságai vannak, amikkel mások nem rendelkeznek. Ez a behívás még nagyobb ösztönzést jelenthet neki" - hangsúlyozta Marco Rossi.

A következő meccsekkel kapcsolatban Rossi azt gondolja, hogy a lengyelek papíron erősebbek, mint mi, de Andorra és San Marino ellen esélyesként várhatjuk a meccset, de nem szabad egyik ellenfelet sem lebecsülni. 

Élő közvetítésünket Rossi sajtótájékoztatójáról itt találják:

Marco Rossi sajtótájékoztatója - élő közvetítés - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink