Marco Rossi sajtótájékoztatója - élő közvetítés

Vb-selejtezőkre készül a magyar válogatott.

Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott ebben a hónapban 3 vb-selejtezőt fog játszani: március 25-én a lengyeleket fogadjuk a Puskás Arénában, 28-án San Marinóban, 31-én pedig Andorrában lépünk pályára. Marco Rossi a következő játékosoknak szavazott bizalmat:

Marco Rossi kihirdette a vb-selejtezőkre a magyar válogatott keretét - NB1.hu

 

A szövetségi kapitány 13 órától sajtótájékoztatót tartott, amelyet szöveges formában élőben közvetítettünk. 

13.04: Megkezdődött a sajtótájékoztató!

13.06: "Nem tudunk olyan játékosokról, akiket behívtunk, de muszáj lenne visszatérniük a klubjukhoz idő előtt. De azért hívtunk be ennyi játékost, hogy ha változás lenne ilyen téren, ne okozzon gondot" - fogalmazott Rossi. 

13.07: "A játékosok fizikai állapotát tekintve jó erőben vannak. Akik a keretben vannak, azoknak megfelelő játékperc van a lábukban. Számomra fontos, hogy folyamatosan játékban legyenek a játékosok" - mutatott rá a kapitány. 

13.08: "Szoboszlai felépülőben van, rehabilitációs eljáráson megy keresztül. Meg kell várni a következő heteket, hogy több információnk legyen" - mondta Rossi. 

13.09: "Olyan középpályások érkeztek a válogatottba, akik képesek összedolgozni. Kleinheisler az Eszékben mindenféle poszton feltűnt a középpályán, hasonlóan Kalmárhoz és Gazdaghoz. Gazdag a Honvédban középső ék, ami talán nem az igazi posztja. Van választási lehetőségünk, de Szoboszlait nem lehet könnyen pótolni" - fogalmazott a kapitány.

13.11: "Péter nem kérte ki a tanácsomat. Rendkívül tapasztalt játékos, a pályája csúcsán van, a legmegfelelőbb döntést fogja hozni" - válaszolta az nb1.hu-nak Rossi Gulácsi esetleges klubváltásával kapcsolatban. A kapust az Interrel és a Dortmunddal is szóba hozták.

13.12: "Sok bírálatot kaptam, amikor először behívtam Filip Holendert. Figyelünk a játékára. Sok olyan játékosunk van, aki több poszton bevethető, ő is ilyen. Ez is ok a beválogatására" - mondta Rossi az nb1.hu felvetésére, ami arra vonatkozott, hogy Holender hol szerepelhet.

13.14: "A lengyel válogatott nem csak Lewandowskiból áll. Gulácsi és Orbán jól ismeri Lewandowskit, ezért ők kulcsjátékosok lehetnek a semlegesítésében" - világított rá a tréner.

13.15: "A labdarúgásban mindig az eredmény a legfontosabb. A lengyelek elleni meccsen a lehető legjobb teljesítményünkre kell törekedni. A lengyelek papíron erősebbek, mint mi. A lehető legkevesebb hibát lehet elkövetni. Fontos lesz az eredmény, a 3 pont kiváló lenne, de adott esetben 1 pont is jó lehet. Ha az ellenfél dominál, akkor védekeznünk kell. Az eredményben sok tényező szerepet játszik, de törekedni kell a legjobbra."

13.17: Varga Rolandról Rossi elmondta, hogy a számok nem hazudnak. Amióta az MTK-ban játszik, 7-8 gólt lőtt, és hasonló mennyiségű gólpasszt adott. Varga Rossi számára mindig fontos játékos volt. Mivel nem játszott ősszel, így nem volt olyan állapotban, amire szükség lett volna. Emberileg is nagyra tartja őt.

13.20: "Azért hívtunk több játékost a keretbe, hogy legyen választási lehetőségünk. Géresiben még nem úgy gondolkodom, hogy a kezdőben játszhat. A játékosok között a terhelést szeretnénk megosztani. Géresi egy meccsen jelenleg 20 percet tud lejátszani. Őt mindig is követtem, szerintem olyan adottságai vannak, amikkel mások nem rendelkeznek. Ez a behívás még nagyobb ösztönzést jelenthet neki" - vélekedett Rossi Géresi behívásáról. 

13.22: A legsikeresebb külföldi kapitány Magyarországon Rossi:

"Amikor aláírtam, az volt a célom, hogy nyomot hagyjak a magyar futballban. Elégedett lehetek azokkal az eredményekkel, amiket a srácok jóvoltából elértem. Minden meccs döntő jelentőségű az edzők és a válogatottak számára" - reagált a felvetésre. 

13.24: "Sok fog azon múlni, hogy sikerülnek a következő meccsek. Az év végéig még 8 meccset fogunk lejátszani. Vannak olyan meccsek, amelyeket kötelező megnyerni. Papíron Andorra és San Marino ellen is mi vagyunk az esélyesek. Trükkös meccsek lesznek ezek, ismerjük a régebbi keserű emlékeket. A magyar válogatott egyetlen ellenfelet sem becsülhet le" - hangsúlyozta Rossi. 

13.26: Vége a sajtótájékoztatónak! 

FRISSÍTÉS:

14.25:

Legfrissebb híreink