Válogatott lenne az FTC magyar felfedezettje

Csapattársa lehet a példa.

Forrás: FTC/Facebook

A Fradi vasárnap 2-1-es győzelmet aratott az Újpest elleni meccsen, ezzel biztossá vált az újabb bajnoki címe. A Derbin végig a pályán volt Pászka Lóránd, aki a téli átigazolási szezonban az NB II-es Soroksártól érkezett az FTC-hez.

A 26 éves futballista a lefújás után így nyilatkozott az M4 Sportnak:

"Nagyszerű érzés, hogy ilyen szurkolótábor előtt játszhattam, először kezdhettem a Groupama Arénában. A srácoknak nagyobb érdemük van a bajnoki címben, én télen érkeztem. Bajnoknak mondhatom magam, de a többieké az érdem. Remélem, hogy az erdélyi fiataloknak példa tudok lenni, hogy kitartással és akarattal bármit el lehet érni. A szüleim nagyon büszkék rám, nekik és a többi családtagomnak ajánlom ezt a győzelmet. Szerettem volna bizonyítani, hogy bármikor lehet rám számítani. A továbbiakban alázatosan és szerényen dolgoznék tovább" - mondta Pászka.

A balhátvéd a Blikknek elmondta, szeretné követni Sigér Dávid példáját:

"Sigér Dávid is – hozzám hasonlóan – 26 évesen mutatkozott be az NB I-ben, és tudjuk, hogy válogatott futballista lett belőle a zöld-fehéreknél. Én is álmodozom arról, hogy kövessem a példáját, de ilyen messzire még nem kalandozom. Egyelőre ott tartok, hogy megkaptam a lehetőséget, és szerettem volna bizonyítani, hogy bármikor lehet rám számítani. Úgy érzem, hogy az Újpest ellen ez sikerült, de semmilyen garancia nincs arra, hogy bennragadok a csapatban, hiszen a keret tele van válogatott játékosokkal" - mutatott rá Pászka. 

Érdekesség, hogy Lipcsei Péter, aki a Soroksárnál dolgozott együtt Pászkával, a Barcelona húzóemberéhez Jordi Albához hasonlította a játékost:

"Még Pintér Attila ajánlotta nekem ezt a csupaszív erdélyi srácot, aki 2019-ben jött próbajátékra hozzánk, és azonnal meggyőzött. Nem égimeszelő, de remekül segíti a támadásokat, engem a barcelonai Jordi Albára emlékeztet. Több csapat el akarta vinni tőlünk, de mondtam neki, hogy legyen még kicsit türelmes, aztán a télen leültünk tárgyalni a sportigazgató Hajnal Tamással és az ügyvezető alelnök Nyíri Zoltánnal, akiknek azt mondtam, hogy Lóránd megérett a Fradira. Örülök, hogy beleszagolhatott a derbi hangulatába, jól játszott, de reálisan nézve, a posztján a bosnyák válogatott Eldar Civic még előtte jár. Ha azonban ugyanilyen kemény dolgozik, ahogy eddig, erőssége lehet a csapatnak" - fogalmazott Lipcsei. 

FRISSÍTÉS:

12.16:

Legfrissebb híreink