UTE: az MLSZ, a Puskás Akadémia, a Honvéd és az MTK is vitt el szakembert

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Távozik az UTE Labdarúgó Akadémiájának igazgatója. Sontra Tamás elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felkérését, a szervezet Felnőttképzési Intézetének vezetőjeként folytatja sportvezetői pályafutását.

"Polyák Attilát ajánlottam utódomnak, akinek személyét a klubvezetés elfogadta. Az új igazgató korábban az Akadémiánál dolgozott, tőlünk vitte el edzőnek az AC Miami csapata, kifejezetten az UTE felkérése miatt tér a napokban haza az Egyesült Államokból. 36 éves, játékosként végigjárta a klub utánpótlását, edzőként pedig 2006-tól 2018-ig dolgozott nálunk, jól ismeri a közeget, az Újpest értékeit és most már nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik. Hetek óta zajlanak köztünk az online egyeztetések, szerintem zökkenőmentesen át tudja venni az Akadémia irányítását" - mondta Sontra a klub honlapjának.

A távozó további személyi változásokról is beszámolt.

"Két oldalú a dolog, először is nagyon megtisztelő a felkérés, amit az MLSZ-től, azon belül Barczi Róbert sportigazgatótól kaptam. Másrészt az UTE a szívem csücske, másodedzőként itt indult a pályám 2011-ben, engem ez a klub épített fel, úgyhogy nagyon nehezen döntöttem. Az Akadémián kiváló szakmai csapat, egy valódi alkotó közeg jött létre, nem véletlen, hogy az idei szezon végén rajtam kívül több más kollégát is elszippantottak innen, Györök Tamás például a Budapest Honvéd nagycsapatának másodedzője, Balajcza Szabolcs a Puskás Akadémia szintén NB I-es csapatának a kapusedzője lett, míg Hornyák Ádám is elhelyezkedett az MTK Budapest NB I-es csapatánál, mint videóelemző."

Legfrissebb híreink