Újpest: megvan Predrag Rogan utódja?

Korábban már dolgozott Magyarországon.

Forrás: Facebook/Újpest FC

Mint arról korábban beszámoltunk, az Újpest szerda este 3-2-re verte a ZTE-t az NB I 11. fordulójából elhalasztott meccsen.

A lefújást követően Predrag Rogan, a lilák vezetőedzője az M4 Sport kamerájának elmondta: távozik az együttestől. 

"Ez volt az utolsó mérkőzésem Újpesten, ma este lezárul az együttműködésem a klubbal. Óriási megtiszteltetés volt itt dolgozni, köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített minket az eredményekhez, de eljött a váltás ideje. A vezetőséget kell megkérdezni a döntés okáról. Az életet kaptam az Újpesttől, a szakmai fejlődést, hisz háromszor dolgoztam itt és mindig a maximumot nyújtottuk. Voltak sikeres időszakaink, de az ősz nem alakult jól. A következő cél egyértelműen az európai kupaszereplés. Ahogy az előző szezon, úgy a ma este is nyertesként zárult, hisz az Újpest egy nyerő csapat!" - búcsúzott a szerb tréner.

Az nb1.hu úgy tudja, megvan az utódja is Rogannak, méghozzá Michael Oenning személyében. Az 55 éves német szakember korábban, 2016 és 2018 között a Vasasnál dolgozott, legutóbb a görög Ariszt irányította. Érkezését hamarosan bejelenthetik. 

 

FRISSÍTÉS:

Újpest: megvan a távozó vezetőedző utódja - NB1.hu

 


ELŐZMÉNYEK
 

ÚJPEST-ZTE 3-2 (1-1)

Parázs meccset vívott egymással az NB I 11. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az Újpest és a ZTE. A kiegyenlített első félidő végén gyors gólváltás törte meg a csendet, előbb Csongvai bólintott a kapuba, majd Könyves egyenlített. A második játékrész mindkét oldalon helyzetekkel indult, majd jött egy parádés bő öt perc: Tallo szerzett vezetést ismét az Újpestnek, Favorov egy szép összjáték végén egalizált, hogy aztán bő egy perccel később Tallo ismét betaláljon, és beállítsa a végeredményt. Nem sokkal később ugyanis hiába akadt óriási helyzete a ZTE-nek (Banai védett nagyot Könyves lövésénél, az ismétlésből Favorov a kapufát lőtte telibe), az állás már nem változott: a lilák a Honvéd legyőzése után a ZTE ellen is nyertek, míg a zalaegerszegiek két siker után veszítettek. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője az M4 Sport kamerái előtt elköszönt, bejelentette ugyanis, hogy távozik a klubtól. 


A MECCS KULCSMOMENTUMA: A GÓLVÁLTÁSOK

Az első, majd a második félidőben is villámgyorsan válaszolt a hazai gólra a vendégcsapat, és megtehették volna ezt harmadszor is - abban a néhány centiben a pontok is ott ragadtak.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: JUNIOR TALLO

A 28 éves elefántcsontparti csatár egyértelműen kulcsfigurává vált a két góljának köszönhetően. Mindkétszer remekül robbant be és fejelt a ZTE kapujába.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

35. perc: Antonov szögletére Csongvai érkezik remek ütemben, a fejese megtalálja az utat a rövid felsőbe. 1-0

41. perc: Favorov indítja Könyvest, aki 16-ról, szép mozdulattal tekert a hazaiak kapujába. 1-1

62. perc: Ezúttal is Antonovtól indul a gól előtti akció, csak ezúttal beadására nem Csongvai, hanem Tallo érkezett sikeresen. 2-1

64. perc: Szinte egyből egyenlít a ZTE: Bedi centerezése Favorovot találta meg remekül, a bal alsóba csúsztatott. 2-2

66. perc: Perosevic, Tallo, háló a labda útja: újabb fejesgól, Demjén tehetetlen volt 3-2


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az Újpest január végén a MOL Fehérvárt fogadja, a ZTE a Honvédhoz látogat.


JEGYZŐKÖNYV:

NB I, 11. forduló:

Újpest – ZTE FC 3-2 

gólszerzők: Csongvai (35.), Tallo (62.,66.) ill. Könyves (41.), Favorov (64.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Koutroumpis, Kastrati, Antonov – Mitrovic, Csongvai – Simon, Tallo, Beridze (Bacsa 74.) – Perosevic
ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D., – Szánthó, Favorov, Sankovic (Vass 86.), Bedi, Gergényi (Tajti 63.) – Könyves (Koszta 74.), Zimonyi (Babati 62.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 
 

Legfrissebb híreink