Újpest-Basel: készülhetnek a biztonságiak

Nem mindenhol álltak a helyzet magaslatán.

Forrás:

Tegnap eldőlt, hogy a Konferencia Liga következő körében a Vaduz ellen kettős győzelemmel továbbjutó Újpest ellenfele a svájci Basel lesz. 

KL: megvan az Újpest ellenfele, Kleinheisler nyerőember lett - NB1.hu

 

Az UEFA rendelkezése szerint nem lehetnek a vendégcsapatok szurkolói ott a mérkőzéseken, ám az utazást nem tilthatja meg az európai szövetség.

KL: teljesült az újpesti edző kívánsága, Lovrencsicsék drámája - NB1.hu

 

Ez ezért fontos, mert több helyen csütörtökön az adott klub biztonsági emberei azt sem tudták megakadályozni, hogy a vendégszurkolók bejussanak a stadionokba, mint Klenheisler Lászlóék mérkőzésén, ahová a lengyel Pogon fanatikusai harcoltak ki magukban bejutást.

Az Újpest nem a Vaduz stadionjában játszott, nem is lehettek nézők eleve a kis sporttelepen, ennek ellenére volt magyar biztatás a találkozón, de a létesítményen kívülről.

A nem feltétlenül kezes bárány Basel fanatikusai (és ebből a szempontból az összlétszám nem számít, ha egy magjuk képes volt bejutni egy olyan mérkőzésre, amelyikre nem lett volna szabad) viszont bejutottak a csapatuk meccsére az albán Partizani otthonában, így kijelenthető, hogy az Újpest biztonsági szolgálata is készülhet a jövő csütörtökön 18 órától kezdődő odavágóra.

Legfrissebb híreink