Újabb magyar játékos igazolhat Lengyelországba?

Klubot válthat a DAC futballistája.

Forrás: dac1904.sk/hu

Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy Tamás Márk nemrég elhagyta a Diósgyőr csapatát. A 26 esztendős védő a lengyel bajnokságban érdekelt Śląsk Wrocław ajánlatára bólintott rá. Szlovákiai sajtóhírek szerint Tamás példáját követheti Vida Kristopher.

A bumm.sk cikkében azt állítja, hogy a Piast Gliwice elöljárói már felvették a kapcsolatot a dunaszerdahelyiekkel. Állítólag Vidát már tavaly nyáron is szerették volna megkaparintani a lengyelek. Vida klubváltását elősegítheti, hogy a lengyel bajnokságban március 2-án zárul az átigazolási időszak.

Vida Kristopher Lengyelországba tart

 

Vida szerződése egyébként 2022-ben jár le a DAC-nál. A 24 esztendős labdarúgó értékét a Transfermarkt 700 ezer euróra becsüli. Vida ebben a szezonban a szlovák bajnokságban 7 gólt szerzett. Vida 2016 óta erősíti a dunaszerdahelyi alakulatot, eddig 124 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, fellépéseit 32 találattal és 18 gólpasszal zárta.

A DAC a hétvégén 0-0-s döntetlent játszott a Ruzomberok ellen. Ezt a bajnokit a kispadon tekintette meg Vida. A lefújás után a DAC edzője, Hélder Cristóvao arról beszélt, hogy Vidára jelenleg nem számíthat, hamarosan kiderül, mi ennek az oka. Ebből a kijelentésből is arra lehet következtetni, hogy nagy esély van Vida távozására. 

Továbbra is csak döcög a DAC a bajnokságban - reakció, videó - NB1.hu

A Dunaszerdahely a tavaszi nyitó fordulóhoz hasonlóan gól nélküli döntetlenre végzett a szlovák Fortuna Liga 20. fordulójában az MFK Ruzomberok vendégeként. A csallóköziek portugál edzője, Hélder Cristóvao meglepő módon nem jelölte a kezdőbe a DAC csapatkapitányát és a klub házi gólkirályát, így Kalmár Zsolt és Vida Krostopher is csak a kispadon kezdett.

A Piast Gliwice jelenleg a 6. helyen áll a lengyel bajnokságban. Az 1945-ben alapított klub legnagyobb sikerét 2019-ben érte el, amikor megnyerte hazája bajnokságát. 2016-ban az ezüstérmet kaparintotta meg a csapat. 

Legfrissebb híreink