Térdelés a magyar-angol előtt: reagált a fütyülésre az angol kapitány

És az egyik védő is.

Forrás: MLSZ

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott remek játékkal 1-0-ra legyőzte Angliát a Puskás Arénában, így fantasztikus sikerrel kezdte a Nemzetek Ligája A-divízióját.

A mérkőzés előtt az angol válogatott térdeléssel fejezte ki a gyűlölet bármilyen formájának elítélését, amit a lelátókról füttyszó fogadott.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány ezt így kommentálta a meccs utáni nyilatkozatában:

"Azért csináljuk a térdelést, hogy ezzel is nevelni próbáljunk. Úgy gondolom, hogy a fiatalokat csak az idősebbek tudják befolyásolni, így a füttyszó nekem öröklött gondolkodásnak tűnik. Fogalmam sincs, az emberek miért döntenek úgy, hogy kifütyülik ezt a gesztust, és így a fiatalok sem tudhatják, hogy miért teszik ezt. Mindenki tudja, hogy mi miben hiszünk és mit képviselünk. Továbbra is állást fogunk foglalni csapatként."

Conor Coady védő is reagált:

"Hallottam a fütyszót, ami hatalmas csalódás, de ez nem állít meg minket. Nem fogjuk abbahagyni, mert szeretnénk azt hinni, hogy az emberek értik, mit próbálunk tenni. Fontos, hogy egyénileg és országként továbbra is megpróbáljunk kiállni és egyre inkább előrébb vinni a dolgokat."

A többi mérkőzés utáni reakció a linkre kattintva olvasható.

Legfrissebb híreink