Magyarország-Anglia: köszönet a gyerekeknek, Southgate bírózott - reakciók

Szalai Ádám tüzelte a csapatot az öltözőben.

Forrás: Réti Zsolt

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott remek játékkal 1-0-ra legyőzte Angliát a Puskás Arénában, így fantasztikus sikerrel kezdte a Nemzetek Ligája A-divízióját.

Nézzük, hogyan értékelték a főszereplők a mérkőzést!

Szalai Ádám: "Ez a minimum, hogy a gyerekek lássák tőlünk, hogy a magyar csapat mire képes. A gólt követően kicsit visszavettünk, az előtte való hetven perc sokkal jobban néz ki. Örülök, hogy ennyi fiatalnak örömet szerezhettünk. A labda elleni játékunk eddig is rendben volt, most labdával is rengeteget fejlődtünk, a támadásépítéseink nagyon jól működtek, domináltuk a játékot, ami szinte hihetetlen. Le a kalappal a csapat előtt, már korábban is bizonyítottuk, hogy tudunk ilyen erős csapatok ellen is játszani. Van már öt topligás játékosunk, remélem, a fiatalok közül is egyre többen eljutnak a legmagasabb szintre. De ma mindenki odatette magát, Lang Ádám hatalmasat játszott, de nálam Nagy Zsolt volt a meccs embere!”

Szalai Attila: "Ez mind a csapategységről és az összetartásról szól, ami az elmúlt években minket erőssé tett, ezt próbáljuk tovább folytatni. Azt, hogy együtt küzdünk, hajtunk az utolsó leheletünkig, méterig a szurkolókkal támogatva, a stábbal, mindenkivel, aki támogatja a válogatottat. Ez a szív diadala volt."

Szoboszlai Dominik: "Meccs előtt nem szoktuk megbeszélni, hogy ki végzi el a tizenegyest, mindig a mérkőzés közben dől el. Hallottam pletykákat arról, hogy korábban összevesztünk ezen Sallaival, de ez sosincs így. Sok tizenegyest rúgtam már, általában ezt az oldalt választom, szerintem eleget gyakoroltam, magabiztosan álltam oda. Nem mondom, hogy jó hideg volt. Megmutattuk, hogy ha odatesszük magunkat, bármire képesek lehetünk, még az angolok ellen is! Köszönjük a szurkolást a gyerekeknek, látszik, hogy mennyire szeretik a focit.”

Nagy Zsolt: "Egész héten gyakoroltuk a taktikát. A meccs előtt Szalai Ádi nagyon feltüzelt minket az öltözőben. Azt mondta, nincs elveszett labda és még ha hosszú is volt a labda a tizenegyes előtt, bíztam benne, hogy meg tudom zavarni a védőt és ez sikerült is."

Marco Rossi: "Igazából három nap múlva már az olaszokkal kell játszanunk, így nincs idő az ünneplésre. Természetesen örülök, a fiúk óriási munkát végeztek, természetesen szenvedtünk, mert egy remek csapat ellen egy nehéz meccsünk volt. Akadtak nehéz pillanataink, szenvedtünk, de együtt küzdöttünk, hajtottunk, kompaktak és egységesek voltunk. Voltak hibáink, de a hozzáállás fantasztikus volt. Néhány pillanat még volt is, amikor kifejezetten jól futballoztunk és mindent egybevéve úgy hiszem, hogy a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. Boldogok vagyunk, a gyerekek miatt is örülünk, hogy élvezhették ezt a mérkőzést, az eredményt és a teljesítményt, mert ők a jövő.  Ma megvan a három pont! Sok ember a sorozat előtt azt mondta, hogy pontot sem szerzünk, gólt sem nagyon szerzünk. Lehet, hogy ez a realitás, de ami jó a labdarúgásban, hogy nem mindig a legerősebb nyer. Az ellenfelek erősebbek, de nagyon szervezettek voltunk, gyakorlatilag tökéletesen követtük a taktikát, látszódott az akaratunk, a vágyunk, úgyhogy csak és kizárólag gratulálni tudok a srácoknak, mert ahogy mondani szoktam, a nap végén a játékosok nyerik meg a meccseket. Az edzők csak szervezni tudnak, nem többet.”

Gareth Southgate: "El kell fogadnunk, hogy nem tettünk eleget a győzelemhez, a magyar válogatott pedig jól játszott. Nem voltunk élesek és nem alakítottunk ki túl sok tiszta helyzetet. Győznünk kellett volna, ezért hatalmas csalódás ez, de tanulnunk kell belőle. Úgy gondolom, a döntetlen talán igazságos eredmény lett volna, pláne úgy, hogy a tizenegyes véleményem szerint nem volt jogos."

Legfrissebb híreink