Szoboszlait Szabics is akarta, most meg újabb kérője akadt

Elismerést kapott a szurkolóktól.

Forrás: redbullsalzburg.at

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott kiválósága ereje teljében van, a legutóbbi bajnoki meccsén mesterhármast szerzett a St. Pölten ellen, míg a BL-ben rendre kezdőként kap lehetőséget a Salzburgban.

Azonban nem sokon múlt, hogy másképp alakuljon a sorsa. 16 éves korában egy komoly döntés előtt állt, hogy a Salzburg vagy a Surm Graz mezét öltse magára - számolt be róla a spox.com a Kleine Zeitung információira hivatkozva.

 

A Sturm figyelmét már 12 éves korában felkeltette, amikor Szabics Imre csapata a Székesfehérvárral játszott egy U13-as meccset és Szoboszlai azonnal felkeltette az osztrákok érdeklődését és sokáig rajta is volt a klub kívánságlistáján.

 

15 éves volt Szoboszlai, amikor Szabics Imre vette át a grazi fiatalok képzését, aki elmondta, hogy a FIFA-szabályozások miatt nem jött létre a transzfer, mert akkor a szövetség még nem engedélyezte 16 éven aluliak átigazolását. Amint betöltötte a tizenhatodik életévét Szoboszlai, a Salzburg azonnal lecsapott rá és játékjogának piaci értéke 200 ezer euróról 25 millió euróra emelkedett.

Azóta is igen kapós Szoboszlai, folyamatosan érkeznek arról, hogy milyen topcsapatok szeretnék a soraikban látni a tehetséges fiatalt. Az Arsenal, az AC Milan, az RB Leipzig és a Porto csak néhány nagy csapat, amelyik szeretné leigazolni. A worldtransfers7 Instagram-oldal szerint egy újabb portugál klub is kinézte magának, nem más, mint a Benfica, amely ki tudja fizetni Szoboszlai 25 millió eurós vételárát.

A játékos azonban még a Salzburg játékosa, ahol közönségkedvenc, amit mi sem bizonyít jobban, hogy novemberben a legjobb játékosnak választották a szurkolók, a szavazatok 60 százalékát bezsebelve.

FRISSÍTÉS: 20.32

A Kicker megírta, miért és hová távozhat Szoboszlai a télen - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink