Szoboszlai átigazolása – Dzsudzsák életútja is szóba került

A menedzser nyilatkozott.

Forrás:

Már véget ért az osztrák bajnokság, ismét a Salzburg lett a bajnok, Szoboszlai Dominik hathatós segítségének is köszönhetően. Ez az állítás olyannyira igaz, hogy a bajnokság legjobb játékosának is megválasztották, méghozzá a legilletékesebbek, mert sportigazgatók, edzők, csapatkapitányok voksoltak így.

Hogy mit hoz a jövő a magyar válogatott játékosa számára, még kérdéses. Menedzsere, Esterházy Mátyás a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

„Szerencsére több lehetőség van, de a vírusszünet átírta az életet. Néhány bajnokság még zajlik, nem tudni, hol mikor kezdődik az új idény, mely klubok szerepelhetnek a nemzetközi kupákban – és azért ezek az információk mind nagyon fontosak. Most két hetet pihen, utána leülünk megbeszélni a jövőjét. Minden lehetőséget számba veszünk, és biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoz. Természetesen a legfontosabb szempont az, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjon. De jelen pillanatban úgy érzem, nincs olyan hely, ahol esélytelen lenne a csapatba kerülésre. Olyan személyiség, akinek fontos, hogy nyomás alatt legyen, nem ijed meg a nagy feladatoktól, mi pedig hiszünk a képességeiben, és abban, hogy helyt tud állni.”

Szoboszlait hívja a Milan, a Lazio és a Napoli is, de már rengeteg angol élcsapattal is hírbe hozták. Az NS éppen ezért igen fontos témakörről is megkérdezte a menedzsert:

„Dzsudzsák Balázs száznyolcszoros válogatott, mégis, a döntéseit a kritikusai szerint nem mindig a szakmai, hanem a pénzügyi lehetőségek is befolyásolták. Nem tart attól, hogy ilyesmi önökkel is megtörténik?

 

Minden játékos karrierje más. Dzsudzsák Balázs pályafutása előtt minden magyar megemelheti a kalapját. Dominik karrierje olyan szakmai lehetőségeket rejt, amelyek magával hozzák majd az anyagi megbecsülést is. Tizenkilenc évesen anyagi biztonságban él, semmilyen szinten sem befolyásolja a döntését a pénz. De azért azt világosan kell látni, hogy egy szakmailag megfelelő lehetőség anyagilag is rendkívül kecsegtető.”

 

Tegnap egyébként Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt Szoboszlai sorsáról:

Rossi megmondta, hova kéne igazolnia Szoboszlainak - NB1.hu

Forrás: mlsz.hu Korábban többször is hírt adtunk arról, hogy az osztrák Bundesliga legjobb játékosának választott Szoboszlai Dominik megszerzéséért jelenlegi állás szerint olasz klubok állnak a legközelebb. A kérők között a Milant és a Napolit emlegetik leghangosabban, kérdés, a Salzburg 19 éves középpályása valóban távozik-e klubjától, és ha igen, melyik csapattal sikerül megegyezni.

Legfrissebb híreink