Szenzációs góllal, Dárdai nélkül is bennmaradt a Hertha - videó

A legjobbkor jött az első májusi győzelem.

Forrás: herthabsc.de

A következő szezont is a Bundesligában kezdheti a Hertha, miután az osztályozó visszavágóján idegenben 2-0-ra verték a Hamburgot, így 2-1-es összesítéssel bennmaradtak.

Az odavágót megnyerő hamburgiak már a 4. percben hátrányba kerültek, Boyata egyenlítette ki a párharc állását, majd a 63. percben Plattenhardt parádés találata döntött. A sérült Dárdai Márton nem volt a keretben.

A berlinieket november végéig Dárdai Pál irányította, majd az ő helyét Tayfun Korkut vette át, ám márciustól már a megmentőnek szerződtetett Felix Magath ült a kispadon. Végül nem a legkönnyebb úton, de elérték a céljukat és az első, egyben egyetlen májusi sikerük sokat ért.

Hamburger SV-Hertha BSC 0–2 (0–1)
HSV: Fernandes – Heyer (Gyamerah, 82.), Vuskovic, Schonlau, Muheim – Reis, Meffert, Rohr (Vagnoman, 58.) – Jatta (Kaufmann, 75.), Glatzel, Kittel. Vezetőedző: Tim Walter
Hertha: Christensen – Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt (Bjorkan, 82.) – Serdar (Stark, 86.), Ascacíbar, Tousart, Boateng (Darida, 90.) – Belfodil (Maolida, 82.), Jovetic. Vezetőedző: Felix Magath
gólszerző: Boyata (4.), Plattenhardt (63.)
kiállítva: Tousart (90+6.)

Legfrissebb híreink