Súlyos betegség után elhunyt a Vasas 15 éves kis kapusa

Nyugodj békében, Kis Viku!

Forrás: Vasas Kubala Akadémia

„Edzője, Németh Norbert elmondása szerint a fiatal kapus, Vikukel Krisztián (a nyitóképen 10 évesen látható, amikor beteg lett - a szerk.) tavasszal még védett a Vasas Kubala László Akadémia U10-es együttesében, azonban közel egy hónapja kómába került.

– Krisztián néhány hete felső légúti fertőzést, majd tüdőgyulladást kapott. Az orvosok felírtak neki antibiotikumot, mi úgy készültünk, hogy néhány nap múlva már újra velünk edz – mesélte megtörten a szakember.

A gyógyszer viszont bakteriális fertőzést okozott a szervezetében. A vírus megtámadta a gerincét és az agyát is, lebénult, de már nincs kómában. A Bethesda kórházban fekszik, az orvosok mindent megtesznek érte” - kel szárnyra a hír 5 évvel ezelőtt, május végén.

Viku gyógyulását a Vasas-család mindig segítette, akárcsak a rivális klubok és kiemelten a szervezett szurkolói táborok.

Pár perccel ezelőtt viszont megdöbbentő, felfoghatatlanul fájdalmas bejegyzést kaptunk a Vasas szurkolóitól...

NYUGODJ BÉKÉBEN, KIS VIKU!

 

Megemlékezések a tegnap elhunyt kis Vikuról - NB1.hu

 

 

FRISSÍTÉS: KEDD, 9.12

A VASAS KÖZLEMÉNYE:

"A Vasas Kubala Akadémia korábbi fiatal kapusa óriási harcos volt, ám hosszú, évek óta tartó betegsége a mai napon legyőzte őt.

Viku - 2015. áprilisában - egyik napról a másikra betegedett le, ám az eleinte ártalmatlannak tűnő meghűlés sajnos rohamos léptekkel romlani kezdett. A könnyen orvosolható diagnózis ellenére Krisztián egyre lázasabb lett, majd az újabb vizsgálat már tüdőgyulladást állapított meg. Antibiotikumos kezelés következett, a család a gyógyulást várta, így még ekkor sem fordult meg senki fejében mindaz, ami ezután következett. Drasztikusan, egy éjszaka alatt zuhanni kezdett Krisztián állapota, a kezdeti hátfájás és lábzsibbadás - mint tünetek - megjelenésétől számított néhány órán belül, a kórházba érkezést követően Viku már nemhogy a végtagjait nem tudta mozgatni, de a levegővétel is gondot okozott számára a bénulás miatt. Az intenzív osztályon azon a hajnalon - emberi ésszel felfoghatatlan módon - felgyorsultak az események... intubálás... lélegeztetőgép... több hetes mély altatás... szívleállás... pacemaker... Bármelyik szó hallatán összeszorul a gyomrunk, de amikor egy kisgyermeket látunk ilyen állapotban, törékenyen, védtelenül, akkor jövünk rá mindannyian, milyen sebezhetőek vagyunk, s a kiszolgáltatott helyzetben - minden igyekezetünk ellenére - a legtöbbször tehetetlenül sodródunk. Hiába minden gyulladáscsökkentő, erős szteroidok, kezelések, gyógymódok, Krisztián nyaktól lefelé lebénult. Ép ésszel fel sem fogható, milyen érzés ezzel szembesülni egy szülőnek.

Az azóta tartó időszakban, hosszú évek óta Viku óráról órára, napról napra, a családjával együtt vívta meg mindennapi harcait. Bár folyamatos gyógytornával és alternatív kezelésekkel sikerült elérni, hogy a kis kapus a fejét, a nyakát, s a vállát már mozgatni tudja, a végtagjai azonban továbbra sem engedelmeskedtek. Otthonában gyógyult, ugyanakkor iskolában tanult, kiemelkedő eredményeket ért el. Családjával kilátogatott a Vasas mérkőzéseire, az Akadémián korábbi csapattársaival együtt ünnepelt tornagyőzelmet.

Krisztián életereje, küzdeni akarása szavakkal nem volt leírható. Minden mondatából s tekintetéből egyaránt az elszántság és a hit sugárzott, óriási harcos volt, akaratereje legyen példa mindannyiunk számára.

Krisztiánnak az angyalföldi klub volt a mindene, nekünk pedig Te, Viku mindig a Vasas része leszel, már a Vasas-családhoz tartozol, míg világ a világ... Nyugodj békében kis Harcos."

Legfrissebb híreink