Rebrov szerint ez nem normális, Oenning örömmel látta - edzői reakciók

Horváth Ferenc megtalálná a megfelelő arányt.

Forrás: fradi.hu

A bajnoki címet már korábban bebiztosító Ferencváros a Honvéd elleni 2-1-es győzelemmel zárta a szezont. A kupagyőztes Újpest kilenc gólt hozó mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Zalaegerszeg ellen. Nézzük, hogyan értékeltek a vezetőedzők. 

Honvéd-FTC 1-2

Horváth Ferenc: "A Fradi jobban kezdte a meccset, meglepett minket kicsit ezzel a rendszerrel, amiben játszott. Tíz-tizenöt perc múlva fel tudtuk venni a ritmust. Jól játszottunk, 83 percig nem is volt igazán a Fradinak nagy helyzete. Egyenrangú ellenfelei voltunk a Fradinak ma, egy pontot megérdemeltünk volna. Szokásos rövidzárlat jött, négy perc alatt kaptunk két gólt, ide-oda pattogott a labda. Bízom benne, hogy a következő szezonban nem fogunk ilyen gólokat kapni. Nagyon jó játékosnak tartom Eppel Mártont, a Honvédnak ő lehet a vezére. Akkor is szükség lehet rá a pályán, ha nincs csúcsformában. Nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. Sok játékosunk van, aki szeret játszani a zongorán, és kevesebb van, aki cipeli a zongorát. Az arányt kell megtalálni a zongoracipelők és a művészek között. "

Honvéd-Fradi: Rebrov nem tévedett - NB1.hu

 

Szerhij Rebrov: "Nagyon fontos három pontot szereztünk, önbizalom szempontjából is sokat jelentett ez a siker. Minden meccset meg akarunk nyerni, ez akkor is így volt, amikor az utóbbi hetekben már nem volt tétje a mérkőzéseknek. A mai találkozón a csapat ismét megmutatta a karakterét. Nagy hangsúlyt fektettünk a mai meccs előtt a védekezésre, hiszen biztos voltam benne, hogy fogunk gólt szerezni. Nagyon fontosnak tartom a védelmet, szerintem ez az egyik olyan komponens, amelyben a legtöbbet tudtunk javítani az idény kezdete óta. Nem a pillanatokkal, a rekordokkal a foglalkozom. A sajtótájékoztatókon a jövömmel kapcsolatban gyakran kérdezgetnek. Magam sem tudom, hogy alakul a jövőm, hiszen a klubbal nem volt még tárgyalásom. Ez nem egy normális helyzet."

FTC: Rebrov jövőjéről kérdezték Kubatov Gábort - NB1.hu

 

Érdekesség, hogy az utolsó mondat után már nem is tehettek fel több kérdést az újságírók, hiszen Rebrov kiment a teremből. A jelenetet a videó végén láthatják:


Újpest-ZTE 5-4

Michael Oenning: "Ez a mai mérkőzés is megmutatta, hogy mennyi minden történt, amióta én itt vagyok, mert egy kicsit tükre volt az egész szezonnak. Ebben a találkozóban tényleg volt minden. Voltak benne hibák, voltak benne véletlenek, voltak benne olyan különleges pillanatok, amiket egész egyszerűen senki nem láthatott előre. Tipikusan az a meccs, amit majd esetleg nagypapa korunkban a fotelből üldögélve mesélhetjük az unokáknak, hogy bezzeg, akkor május 8-án 2021-ben micsoda fantasztikus meccset vívtunk az ellenfelünkkel. Ma egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, amelynek a végeredménye végül nekünk kedvezett, de szeretnék gratulálni a Zalaegerszeg együttesének is, hiszen két csapatra van szükség ahhoz, hogy ilyen különleges meccset tudjunk játszani. Máris láthattuk, hogy mit jelent az, ha visszajönnek a szurkolók a stadionba, micsoda plusz erőt és támogatást nyújt a gárdának. Láttuk például, ahogy Banai hárított egy tizenegyest, volt egy fantasztikus szabadrúgás gól a Zalaegerszegtől, ahogy tőlünk is egy. Igen, hullámozott a teljesítmény, egy kicsit fent, egy kicsit lent, de az biztos, hogy soha nem adtuk fel és minden alkalommal visszakapaszkodtunk. Nagyon jó volt látni azt, hogyha megpróbálnak a csapatok támadóbb szellemben focizni és előre játszani, akkor igazán közönségszórakoztató, vonzó játékot tudnak produkálni. Ami a legfontosabb tanulság a számomra, hogy mennyire jó a srácok között az összhang, a csapatszellem. Ez a valódi összetartó erő, ettől játszanak a csapatért és egymásért, és ez az oka annak is, hogy sikerült megnyerni a Magyar Kupát, illetve most végül a tabellán a 6. helyre feljutni. Biztos, hogy kell egy-két nap, hogy felfogjuk a történteket, azt, hogy mit is ér, amit sikerült elérnünk, és azt is, hogy a jövőre nézve ez mit fog jelenteni."

Újpest-ZTE: a támadófoci ünnepe - NB1.hu

 

Waltner Róbert: "Nyilván a vereség mindig fájó, nehéz is ilyenkor nyilatkozni. Először is gratulálok az Újpestnek a győzelemhez és a kupagyőzelemhez. Ezen a meccsen az Újpest mellett állt a szerencse. Annak örülök, hogy 3-1-es hátrány után vissza tudtunk jönni a meccsbe. A szünetben azt kértem, hogy bízzunk abban, hogy akár a fordítás is összejöhet. A második félidőt sikerült megnyerni, sajnos pontot nem kapunk érte. Talán a döntetlen igazságosabb lett volna. A negyedik gólnál azt mondták, hogy kézzel vitte el a játékos, de nem vették észre. A nézőknek biztos nagyon tetszett ez a mérkőzés. Nyilván a vereség miatt nekem annyira nem tetszett. Akadtak pozitív dolgok, főleg a második félidőben. A védekezésünk ezen a meccsen nem volt jó, ezt bizonyítja az öt kapott gól. Nincs okunk lehajtott fejjel távozni. Szánthó Regő tehetséges játékos. A fejlődése szempontjából jó lenne, ha egy évet még nálunk maradna. Számítok rá, bízom benne, hogy maradni fog. Ám ha a Fradi ragaszkodik hozzá, akkor sok sikert kívánok neki. Tehetséges játékos, szép jövő előtt áll, ha ugyanígy dolgozik."

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink