Újpest-ZTE: a támadófoci ünnepe

A fiatal tehetség is újra bizonyított.

Forrás: ujpestfc.hu

Újpest-ZTE 5-4 (3-1)

Az Újpest hétfőn kupagyőzelemmel melegített a szezon utolsó bajnokijára. A lila-fehérek és az egerszegiek is korábban már bebiztosították a bennmaradásukat, így óriási teher egyik gárdára sem nehezedett. 

A két gárda alaposan megrázta a gólfát, ennek köszönhetően olykor csak kapkodhatták a fejüket a szurkolók. Hazai oldalon Antonov, míg a ZTE-nél Szánthó talált be kétszer.

A kilenc gól mellett még volt ezen a meccsen kiállítás (Némethnek kellett elhagynia a pályát idő előtt), emellett Futács tizenegyesét Banai védte. Egy biztos, hogy sokáig emlékezetes mérkőzést produkáltak a játékosok.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A FELSZABADULT JÁTÉK

Hatalmas tétje már nem volt ennek az összecsapásnak, és ennek a nézők is örülhettek, hiszen a két csapat felszabadult játékkal rukkolt elő, aminek köszönhetően igazi gólparádét láthattunk. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SZÁNTHÓ REGŐ

Az nb1.hu hétfőn jelezte, hogy a Legia Warszawa érdeklődését kelthette fel a 20 éves futballista, aki kölcsönben szerepel a ZTE-nél, a játékjogát a Ferencváros birtokolja. Az ifjú játékos két góllal bizonyította a lengyeleknek, hogy mekkora potenciál lakozik benne. 

Az NB I gólkirálya mellett a Fradi támadóját is figyelik a lengyelek - NB1.hu

 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. perc: Babati passza után Szánthó tette bele a lábát a labdába néhány lépésre a kaputól. Nem volt nehéz dolga a gólszerzőnek. A labda a kapu bal oldalában kötött ki. 0-1!

16. perc: Beridze a felfutó Antovot játszotta meg, aki Demjén mellett külsővel helyezte a labdát a bal alsóba az ötös környékéről. 1-1!

28. perc: Antonov kb. 17 méterről leadott szabadrúgásába csak beleütni tudott Demjén, a labda a kapu bal oldalában kötött ki. 2-1!

36. perc: Pauljevics elé került a labda, az újpesti futballista 11 méterről lőtt az egerszegi kapu közepébe. 3-1!

61. perc: Szánthó kb. 24 méterről tűzött kapura egy szabadrúgást, a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé. 3-2!

63. perc: Németh ívelése után Koszta 6 méterről fejelt, ezzel egyenlített a ZTE. 3-3!

70. perc: Risztevszki most az ellenfél kapuja előtt villant meg, hét méterről leadott lövése a kapuba közepében pihent meg 4-3!

79. perc: Gergényi jó 27 méterről leadott lövése úgy pattant meg az egyik újpestin, hogy Banai nem tudott védeni. 4-4!

90. perc: Beridze húzott befelé a bal oldalról, majd kb. 12 méterről a bal alsóba lőtt. 5-4!

JEGYZŐKÖNYV:

Újpest FC-ZTE FC 5-4 (3-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.:
Andó-Szabó
gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)
sárga lap: Beridze (9.), Simon K. (30.), Kutrumpisz (77.), Antonov (87.), illetve Németh E. (34., 88.), Kálnoki-Kis (39.), Tajti (75.)
piros lap: Németh E. (88.)
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) - Beridze, Simon (Szakály, 56.)
Zalaegerszeg: Demjén - Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi - Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati - Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.54:

Rebrov szerint ez nem normális, Oenning örömmel látta - edzői reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink