Puskás Akadémia-Mezőkövesd: előszülinapi ajándék - videó

A Magyar Kupában is menetel a Kövesd.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A Puskás Akadémia-Mezőkövesd Zsóry mérkőzéssel indult a negyeddöntő a Magyar Kupában. A kövesdiek ugyan a bajnokságban a harmadik helyen állnak (és ezzel talán minden várakozást felülmúlnak), de szombaton az újonc ZTE-től meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek Kuttor Attila tanítványai. A Puskás főpróbája jobban sikerült, hiszen a felcsútiak az Újpestet győzték le 3-2-re az Egerszegen megrendezett összecsapáson. 

A zalaegerszegiektől kapott pofon érződött a meccs elején a vendégeken, a Puskás volt a veszélyesebb. A 9. percben Gyurcsó tört be a tizenhatoson belülre, de a lövését védte Szappanos. Érdekesség, hogy a 18-szoros válogatott futballista már hét találatnál jár az MK mostani kiírásában. Kicsit később egy veszélyes beadást tenyerelt ki a kapus, kellett is ez a megmozdulás Szappanostól, ugyanis Vanecek gólra éhesen robbant be. Az első kövesdi ziccer Jurina előtt adódott, ám kibabrált vele Hegedüs. Az első félidő végén Kuttornak sérülés miatt kellett belenyúlnia a csapatába, Neszterovot Farkas váltotta.

A második félidő elején Zivzivadze ismét bebizonyította, hogy jó vásárt csináltak vele a mezőkövesdiek. A grúz csatár egy finom megmozdulással elküldte a védőjét, majd az ötös sarkáról Hegedüs lába között küldte a labdát a felcsúti kapuba. A futballista egy hét múlva ünnepli 26. születésnapját, ezzel a találattal lepte meg magát a gólerős légiós, aki a bajnokságban már hétszer köszönt be. 

Security Check Required

 

Hornyák Zsolt a folytatásban igyekezett a változtatásaival életet lehelni a Puskás támadójátékába: Golgol és Sós is lehetőséget kapott. Többet birtokolta ugyan a hazai együttes a labdát, de az átütőerő hiányzott a felcsútiakból. A második félidőben már nem igazán tudták megdolgoztatni Szappanost, aki az első játékrészben stabil támaszt adott a Kövesdnek. A vendégek amiatt bosszankodhatnak, hogy a gólszerzőt le kellett cserélni, Zivzivadze a lábát húzta hagyta el a pályát. A hajrában megduplázhatta volna az előnyét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei egylet, Takács lódult meg, majd önzetlenül akarta helyzetbe hozni a csapattársát, de az átadását lefülelték. A 89. minutumban komolyabb tűzijátékot rendeztek a felcsútiak, de Szappanos fellélegezhetett. 

A Mezőkövesd az 1-0-s sikerének köszönhetően lépett egyet az elődöntő irányába, de a visszavágó még nem lefutott. Úgy tűnik, hogy a "kövesdi csoda" nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is folytatódik. Persze a Kövesdnél a csoda helyett inkább a kemény munkában hisznek, és a jelek szerint, ennek meg is van az eredménye... 

A párharc második találkozóját jövő szerdán rendezik meg Mezőkövesden. 

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉS

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 742 néző. Vezeti:
Bognár T.
Puskás Akadémia: Hegedüs – Radics, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Favorov (Mebrahtu, 55.), van Nieff (Plsek, 75.) – Slagveer, Knezevic, Gyurcsó (Sós B., 64.) – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Neszterov (Farkas D., 44.), Karnyicki, Vadnai – Pekár, Berecz, Meszhi (Besirovic, 72.), Vajda – Jurina, Zivzivadze (Takács T., 76.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Zivzivadze (47.)

A további program:


Március 4., szerda
14.30: Dorogi FC (NB II)–MTK Budapest (NB II)
18.00: Paksi FC–Budapest Honvéd
20.00: Zalaegerszegi TE FC–Mol Fehérvár FC

VISSZAVÁGÓK
Március 11., szerda

18.00: Mezőkövesd–Puskás Akadémia
18.00: MTK (NB II)–Dorogi FC (NB II)
18.00: Budapest Honvéd–Paks (Szeged, Szent Gellért Fórum)
18.00: Mol Fehérvár FC–ZTE FC

FRISSÍTÉS

Kedd, 8.44:

Puskás Akadémia-Mezőkövesd: Hornyák sajnálja - reakció - NB1.hu

A Puskás Akadémia 1-0-s vereséget szenvedett kedd este a Mezőkövesd Zsóry együttesétől a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén. Az első félidőben több helyzetet is kidolgozott a felcsúti csapat, Gyurcsó állt a legközelebb a gólszerzéshez, de Szappanos eszén nem tudott túljárni. Aztán a második játékrész elején Zivzivadze találatával megszerezte a vezetést a Kövesd.

Legfrissebb híreink