Petry elmondta, mikor térhet vissza Dárdai

Kellemetlen üzenetekről is beszélt a Hertha magyar edzője.

Forrás: MTI

A Hertha BSC első számú gárdájának korábbi kapusedzője, Petry Zsolt a csapat vezetőedzőjével való üzenetváltásáról, jövőjéről, Dárdai Pálról, valamint a magyar válogatott Európa-bajnoki esélyeiről is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

 

„Volt egy-két kellemetlen SMS-váltásom Jürgen Klinsmannal azután, hogy a fia nem került be a Hertha felnőtt csapatába” - mondta Petry Zsolt a DIGI Sport reggeli műsorában. A 38-szoros magyar válogatott kapus elmesélte: még mint a klub kapusedzője nem javasolta, hogy a világhírű német játékos fia bemutatkozzon a Bundesligában. A klubvezetőkkel „úgy döntöttünk, hogy Jonathan még nem érett arra, hogy a Bundesligában védjen”. Minderről azért kérdezték Dárdai Pál korábbi segítőjét a Reggeli Startban, mert leváltották az első csapat kapusedzői posztjáról, miután Jürgen Klinsmann átvette a Hertha szakmai irányítását.

 

Petry Zsolt tavasztól az utánpótláscsapatok mellett folytatja kapusedzői munkáját, de a Hertha sportigazgatója „többször is hangsúlyozta, hogy nyártól, ha Klinsmannal való rövidtávú szerződés megszűnik, újra visszavehetném az első csapat kapusainak munkáját.”

A 2015 óta a Hertha alkalmazásában álló szakember a magyar válogatott lehetséges Eb-szerepléséről is beszélt: „Azt gondolom, azon múlik a kijutás, hogy a külföldi csapatokban szereplő játékosok mennyire stabilan játszanak a csapatukban és milyen formában vannak”.

Szóba került a Hertha korábbi magyar edzőjének, Dárdai Pálnak a jövője is. „Szerintem meg fogja várni a nyarat és egy olyan csapatot fog átvenni, amely keretének összeállításában ő is biztosan részt vehet.”
 

Élő közvetítés az átigazolásokról - újabb magyart igazolt a Fradi - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink