Oroszország-Magyarország: az Endi, a Willi, és a Sancho – REAKCIÓK

És egyébként a többiek is.

Forrás:

Nem játszott szemet gyönyörködtetően, de egy sokkal magasabban jegyzet válogatott otthonában érte el igen értékes 0-0-s döntetlent a magyar válogatott azok után, hogy előtte Bulgáriában és Szerbiában is nyert. A főszereplők értékeltek a lefújás után.

Szalai Ádám: „Az elmúlt 40 nap a leállás után rendkívül sikeres volt a válogatott szempontjából. Nem lehet más a célunk, mint az Európa-bajnokságra való kijutás. Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, sikeresek voltunk eddig a B divizióban, ilyen szériánk még nem volt, amióta a válogatottnál vagyok. Olyan csapategység van, amiből rengeteg meríthetünk Izland ellen. Egy feladatom van, hogy a magyar válogatott kijusson az Eb-re. Bármennyi játéklehetőséget is kapok, olyan támogatást kell adnom a többieknek, úgy kell felkészítenünk egymást, hogy elérjük a célunkat. Ha játszom, akkor a pályán persze más feladataim is vannak. Az új játékrendszerünknek rengeteg szerepe van a sikereinkben, ezt láthattuk az idegenbeli meccseinken és az oroszok elleni, hazai találkozón is, miután hátrányba kerültünk. Kamatoztatni kell a tapasztalatokat, kijavítani a hibákat.”

Nemzetek Ligája: Izland eddig katasztrófa - VIDEÓ - NB1.hu

 

Szalai Attila: „Nagyon boldog és büszke vagyok. Nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat mindhárom meccsen. Elindultunk egy jó úton. Ma is végig harcoltunk, jó eredményt értünk el Oroszországban. Mindhárom találkozón nagy erőt kellett mozgósítanunk az elmúlt héten, de a mai volt a legnehezebb, mert sok játékosnak két meccs volt a lábában, ráadásul folyamatosan letámadtak az oroszok és felívelt labdákkal is próbálkoztak. Megfelelően tudtam fizikálisan és fejben is készülni, hogy friss legyek, hogy tudjak a saját és a csapat játékára is koncentrálni ezen a három találkozón.”

Nemzetek Ligája: felálltak a törökök a csoportunkban - NB1.hu

 

Dibusz Dénes: „Az első félidő negyvenötödik percéig megoldottuk, hogy ne kerüljenek nagy helyzetbe. Akkor viszont necces volt a dolog. A másodikban többször odakerültek, voltak lövőhelyzeteik, Dzjuba jól használta a fizikai adottságait, játszottak is rá, amikor tudtak. A végére kicsit elfáradtunk, nem értünk oda mindenhová, a letámadásnál sem értünk már oda, az elsőben a középső védőknek és a kapusuknak is volt, hogy egyből, terv nélkül fel kellett rúgniuk a labdát. Nagy küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, ezért tudunk ponttal távozni Moszkvából. A második félidőben jól reagáltak a védők a beadásokra, akár az Endi, akár a Willi, akár a Sancho. Ha nehéz helyzetbe kerültünk, akkor is higgadtak tudtunk maradni. Megérdemeltük az egy pontot, még ha szerencsénk is volt.”

Oroszország-Magyarország: megköszönhetjük! - NB1.hu

 

Marco Rossi: „Elégedett vagyok a srácok egy pillanatig nem adták fel. Szenvedtek, rengeteget. Nem szabad elfelejteni, hogy ebben a csoportban már van hét pontunk. Megérdemeltük, eddig többször jól játszottunk. Ma szenvedtünk és szenvedtünk egy olyan erős ország otthonában, mint Oroszország. Elégedett vagyok. Magyarország vagyunk, nem Németország, Olaszország vagy Franciaország, Nem tudunk idejönni és fölényben játszani. Két lábbal a földön kell maradnunk, de körülöttünk mindenkinek. Ha valaki a három meccset megelőzően megkérdezi, aláírunk-e négy pontot, lehet igent mondunk, nekünk viszont most hét van. Voltak pillanatok, amikor szenvedtünk, de ezt már a sorsolásnál tudtuk. Mostantól Izlandra kell koncentrálnunk. Nem Andorra, Gibraltár vagy Málta ellen játszunk. Izland papíron jobb nálunk, ha az UEFA vagy a FIFA ranglistája mértékadó.”

Legfrissebb híreink