nb1.hu

Oroszország-Magyarország: megköszönhetjük!

Többször is szerencsénk volt.

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 0-0

Nem tudta megnyerni a magyar válogatott sorozatban a harmadik idegenbeli tétmeccsét, azonban nem is maradt alul, hiszen 0-0-ás döntetlent játszott Oroszországgal. A csoport elején nem történt ezáltal változás, továbbra is egy pontos a különbség az első Oroszország és a második Magyarország között.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DIBUSZ DÉNES

Túlságosan sok dolga ugyan nem akadt a meccsen, de amikor szükség volt rá, akkor szépen oldotta meg a dolgokat. Bemutatott egy-két gyönyörű bravúrt a meccsen, valamint a kijövetelei is jók voltak, megköszönhetjük neki, hogy kapott gól nélkül ért véget a meccs.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A LÉC

Az 57. percben járt a legközelebb a győzelemhez az orosz válogatott. Dibusz kiöklözött egy beadást, ám a labda Ionov elé pattant, aki 14 méterről lőtt, a labda a lécről pattant a gólvonal elé.

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A magyar válogatott legközelebb november 12-én Izlanddal csap össze, Budapesten. A mérkőzés győztese kijut az Európa-bajnokságra.

Nemzetek Ligája: Izland eddig katasztrófa – VIDEÓ – NB1.hu

 

JEGYZŐKÖNYV:

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 4. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0-
0
Moszkva, VTB Aréna, 20.45 óra.  Vezeti: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov (Karavajev, 67.), Zsirkov – An. Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
A kispadon: Szafonov (k), Dzsanajev (k), Zsirov, Kutyepov, Cserisev, Gazinszkij, Komlicsenko, Z. Bakajev, Mosztovoj, Karavajev, Fomin, Szobolev
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., 46.), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, 46.) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
A kispadon: Hegedüs L. (k), Lang, Kecskés Á., Fiola, Nagy Á., Cseri, Szőke, Schäfer, Könyves, Varga K., Bese
Sárga lap: Kudrjasov, (63.), ill. Botka (24.), Fiola (71. – Szerbia ellen nem játszhat)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK:

A csoport másik meccsén Törökország-Szerbia 2-2. Eb-pótselejtezős ellenfelünk, Izland, 2-1re kapott ki otthonában Belgiumtól.

93. p.: VÉGE!

84. p.: Dzjuba lőtt vagy 18-ról Botka megint blokkolt, a labda elkerülte a kapunk jobb oldalát.

83. p.: Bal oldali orosz szöglet után sokáig pattog a labda a tizenhatosunk előtt, végül tisztázunk.

76. p.: Törökország-Szerbia 2-2, gólszerző Tufan

Nemzetek Ligája: felálltak a törökök a csoportunkban – NB1.hu

 

72. p.: Dzjuba az ötösről a jobb alsó mellé fejeli a Bakajev beadását.

67. p.: Kutyafáját…. Varga keresztlabdája után Nego lőtt kapásból az ötös jobb oldali csücskének a közeléből, de éppen a megforduló védőjébe.

57. p.: Törökország-Szerbia 1-2, gólszerző: Calhanoglu 

57. p.: Mekkora szerencsénk volt… Dibusz öklözött ki beadást az érkezők elől az ötösnél, a labda Ionov elé pattant, aki 14 méterről lőtt, a labda a lécről pattant a gólvonal elé.

56. p.: Dzjuba fejelt le előreívelt labdát Ionovnak, aki egész egyszerűen luftot rúgott 9 méterre, középen a kapunktól… Úgynevezett óriásmák!

55. p.: Dzjuba lőtt 14 méterről, a blokkoló Botkáról megpattant a labda, de Dibusz szögletre hárított a bal felső sarok elől.

53. p.: Nego adott be élesen középre jobbról, de Ozdojev fejjel szögletre tisztázott az ötösnél. A jobb oldali szögletet Kalmár lőtte be erőből az ötösre, Sunyin azonban kiöklözte a labdát.

49. p.: Törökország-Szerbia 0-2, gólszerző: Mitrovics, Izland-Belgium 1-2

47. p.: Orbán vétett el egy indítást, ám Dibusz kisegítette, az ötösre kilépve ölelte magához a labdát Dzjuba elől.

46. p.: Folytatódik a meccs.

SZÜNET: Jobbak az oroszok, mezőnyfölényben vannak, de csak egy ziccerük volt. Nekünk egy sem. A küzdelem és a taktika dominál a látvány helyett.

45. p.: A meccs első ziccere. Ionov kapott labdát, bevezette a jobbösszekötő helyéről a tizenhatosunkra egy védő kíséretében, laposan az ötösre adott be, Dibusz bravúrral, a gólvonalról kivetődve piszkálta ki a labdát az érkezők elől.

43. p.: Megnyomják az oroszok a félidő végét, továbbra is a jobb oldaluk a veszélyesebb, de szerencsére ziccert nem tudtak kialakítani.

35. p.: Kalmár a jobbösszekötő helyéről, 35 méterről, szabadrúgásból ívelt az orosz kapu elé, de a túlsó ötösnél kifejelték a labdát Szalai Attila elől. Utána balról dobtuk be a labdát, mely mindenki feje felet átpattant, így Nikolicsé fölött is az ötösnél, aki két védő gyűrűjében próbált felugrani, majd a kapuba bólintani.

30. p.: Szmolnyikov maradt megint üresen a jobb oldalon, ezúttal magasan adott középre, de annyira, hogy a labda nem csak az érkezők, hanem még a gólvonalról kilépő Dibusz fölött is elrepült.

21. p.: A csoport másik meccsén: Törökország-Szerbia 0-1, gólszerző: Milinkovics-Szavics.

19. p.: Szmolnyikov settenkedett fel a jobb oldalon, kapta is a labdát, ahogy egyébként kell, a tizenhatos vonalának a közeléből laposan középre adott, de a magyar válogatott védelmének a tengelye, Willi Orbán megint magabiztosan hárított az érkezők elől az ötösnél.

15. p.: Kalmár középről, 28 méterről, gyorsan, sípszó kérése nélkül lőtt el egy szabadrúgást, sajnos pont telibe trafálta a sorfal vélt helyére igyekvő egyik oroszt.

10. p.: Ozdojev került a védelmünk mögé a jobb oldalon, már az ötös jobb sarkánál járt, amikor laposan középre lőtt, de Orbán mentett az érkezők elől.

4. p.: Kalmár középről, szabadrúgásból ívelt a tizenhatoson belülre, ahol Botka 12 méterről, jobbról fejelt, de a bal alsó mellé. A labda magasan érte a Fradi védőjét, elnézve a többiek mozgását az lett volna a figura, hogy a kapu elé stukkolja az ötösre érkezőknek…

1. p.: A mieink kezdtek. A perc végén Nikolics került ziccerbe, 11 méterről lőtt, Sunyin nem sunyin, hanem gyorsan vetődve hárított, de egyébként les volt.

20.44: A járványügyi előírásoknak megfelelően nem fogtak kezet egymással a pályán lévők. A sporik is ökölpacsit adtak egymásnak, így tett a játékvezető a tartalék sporival is, majd lazán átejtette a tenyerébe az addig az ő tenyerében lévő, térfél és kezdés választáshoz használt érmét… Van még mit finomítani a rendszeren…

20.44: Megint, mint mindig, a magyar himnusz volt a szebb. Füttyszót nem hallottunk utána. MINDÖRÖKKÉ MAGYARORSZÁG!
 

20.08: Fontos információk

Magyarország-Izland: új bejelentés a jegyekről – NB1.hu

Forrás: Puskás Aréna/Facebook A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a tervek szerint az október 26-tal kezdődő, 44. héten kezdi meg a jegyértékesítést a válogatott novemberi, három hazai találkozójára, amelyeken egyelőre a Puskás Aréna 30 százalékos kihasználtságával számol.

19.48: Hangulatjelentés

19.46: A magyar válogatott kezdőcsapata

Kezdőcsapat! #RUSHUN NNN

Ma esti, Oroszország elleni kezdőcsapatunk!

ELŐZMÉNYEK
Amennyiben a magyar labdarúgó-válogatott legyőzi az élen álló orosz csapatot Moszkvában, akkor átveszi a vezetést csoportjában a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban.

A siker nemcsak első helyet jelentene, hanem egyben a biztos bennmaradást is, ugyanis ebben az esetben a török-szerb mérkőzésen bármilyen eredmény is születik, az egyik együttessel szemben legalább hétpontos előnye lenne a magyaroknak két fordulóval a zárás előtt.
    
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese jelenleg néggyel előzi meg a török és öttel a szerb riválist, azaz második helye ezúttal nincs veszélyben. Ennek ellenére óriási különbség van a döntetlen és a vereség között, mivel pontosztozkodással a magyarok az oroszok nyomában maradnának egypontos hátránnyal, kudarc esetén viszont a két éve hazai pályán vb-negyeddöntős gárda négy pontra elhúzna.
    
Az olasz szakvezető ezúttal sem tudja legjobb összeállításában pályára küldeni a nemzeti együttest: Szoboszlai Dominikre eddig sem számíthatott, mivel klubja, a Salzburg koronavírusos esetek miatt karanténba került, illetve Sallai Roland után a kapus Gulácsi Péternek is vissza kellett térnie német klubjához, hogy a helyi karanténszabályok betartásával rendelkezésére állhasson az RB Leipzig következő találkozóján. Hangya Szilveszter sérülés miatt utazott haza a vártnál korábban.
    
A Nemzetek Ligája negyedik fordulójában döntő faktor lehet, hogy a magyar válogatott egy héten belül harmadik tétmérkőzését játssza. Ugyan a vasárnapi NL-meccs előtt az oroszok is pályára léptek múlt csütörtökön, de ők csak barátságos találkozón. Az sem elhanyagolható szempont frissesség és kipihentség szempontjából, hogy a Szbornaja ezúttal mindhárom összecsapását Moszkvában játszotta, míg a magyarok előbb Szófiában, majd Belgrádban futballoztak.
    
Az orosz válogatott ettől függetlenül is esélyesebb, egy hónapja 3-2-re nyert Budapesten. A magyarok ráadásul 42 éve nem győzték le ellenfelüket, vendégként pedig 57 esztendeje kerülték el legutóbb a vereséget, nyerni 1956-ban sikerült Moszkvában, még az Aranycsapatnak.
    
Az viszont bizakodásra adhat okot, hogy a nemzeti együttes sorozatban három győzelemnél tart idegenben: szeptemberben 1-0-ra nyert Törökországban az NL-ben, majd múlt csütörtökön Eb-pótselejtezőn Bulgáriában 3-1-re, vasárnap pedig ismét az NL-ben Szerbiában 1-0-ra diadalmaskodott. A magyarok legutóbb 2012-ben tudtak három egymást követő meccset megnyerni vendégként, tétmérkőzéseken viszont egészen az 1986-os világbajnokság selejtezőjéig kell visszamenni hasonló sorozathoz, akkor egymás után ötször győzött idegenben a magyar válogatott, ebből három meccs volt vb-selejtező.
    
A csoport utolsó helyezettje kiesik a C divízióba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.
    
A magyar válogatott ezt követően november 12-én, az év legfontosabb mérkőzésén, Európa-bajnoki pótselejtezőn Izlandot fogadja a Puskás Arénában, a győztes kijut a 2021-re halasztott, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. A Nemzetek Ligája ötödik és utolsó, hatodik fordulóját november 15-én és 18-án rendezik, előbb a szerbek, majd a törökök érkeznek vendégségbe.

42 ÉVE NYERETLENÜL
Kilencedszer találkozik Oroszország csapatával a magyar labdarúgó-válogatott, amely szerdán 20.45-től Moszkvában lép pályára Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Korábban húsz alkalommal játszott a jogelőd Szovjetunióval is, és legutóbb 42 éve győzött.

Az oroszok elleni két diadal egyaránt 1912-ben született, míg az 1990-es évek vb-selejtezőin mindkétszer alulmaradtak a magyarok. A szovjetekkel vívott meccsekkel kiegészülve az összesített mérleg hat siker mellett hét döntetlen és tizenöt vereség.
    
A két csapat legutóbb szeptemberben a Puskás Arénában játszott egymással, akkor 3-2-es vendéggyőzelem született.
    
A magyarok 42 éve nyeretlenek, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzték le. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek