Óriási káosz és botrány Romániában, mi lesz a Sepsivel?

Szinte percenként változik a helyzet.

Forrás: Facebook/Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala

A Sepsi OSK győzelemmel zárta a román bajnokság 2019-20-as szezonját: Leo Grozavu együttese hazai környezetben, Deaconu góljával 1-0-ra verte az Academica Clinceni-t.

Nagy kérdés azonban, mi lesz a sepsiszentgyörgyiekkel, hisz jelenleg a román futballban egy szó uralkodik: a káosz. A szövetség és a klubok halvány többsége ugyanis úgy döntött, mivel több klub - így főleg a Dinamo Bukarest - nem tudja záros határidőn belül lejátszani a koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzéseit, így csak a rájátszás eddig lejátszott fordulóinak pontszámát veszik alapul.

Ennek értelmében a Dinamo és a Chindia Targoviste kiesik, a Sepsi pedig osztályozót játszana a másodosztály 3. helyezettjével, a Mioveni-nyel (az jelen esetben nem épp mellékesen furcsa és balszerencsés, hogy a Iasi a 93. percben szerzett büntetővel mentett pontot a Hermannstadt otthonában, teljesen bebiztosítva helyét az első osztályban és "lejjebb" lökve a Sepsit). Csakhogy két kérdés is adódik: egyrészt, hogy mi lesz a felsőházi rájátszással (ahol elméletileg már lejátszották a bajnoki döntőt, így a kolozsvári CFR megelőzte a Craiovát, holott a craiovaiak nem tudják lejátszani az Astra elleni találkozójukat, miközben ottani győzelmük esetén eggyel több pontot szereznének csak a rájátszást tekintve, mint a kolozsváriak), másrészt a román szövetségnek az az egyre valószínűbb álláspontja, hogy nem lesznek kiesők és kibővítik 16 csapatosra a jelenleg 14 gárdát tartalmazó élvonalt.

A lehetséges osztályozó hírét természetesen minden joggal felháborodva fogadták a Sepsinél, hisz ha a bajnokság egészét néznék a mai befejezésnél, úgy a 9. helyen zárna a csapat, kvázi messze (négy pontra és három helyre) az osztályozótól. Egy biztos: legkésőbb pénteken döntést hoznak Bukarestben - minden észszerű remény szerint a létszámbővítés mellett...


Liga I, utolsó forduló:

Sepsi OSK-Academica Clinceni 1-0 (1-0)
gólszerző: Deaconu (27.)

FRISSÍTÉS: CSÜTÖRTÖK, 8.12

Román káosz: eldőlt a Sepsi sorsa - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink