Nemzetek Ligája: kisorsolták a magyar válogatott ellenfeleit

Marco Rossi is ellátogatott a helyszínre.

Forrás: MTI

Amszterdamban rendezték meg a Nemzetek Ligájának a sorsolását, a holland városba Marco Rossi szövetségi kapitány is elutazott. Magyarország a B-osztályban szerepelhet, Marco Rossi együttese a negyedik kalapból várhatta az ellenfeleket. Az már a ceremónia előtt eldőlt, hogy a mieink nem kerülhetnek össze Izraellel, Romániával és Bulgáriával, hiszen ezek a csapatok is ebben a kalapban szerepeltek. 

Így festettek a B-dívizió kalapjai:

1: Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország
2: Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország
3: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország
4: Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia

A magyar válogatott sorsa Rafael van der Vaart kezében volt, ugyanis a hollandok korábbi kiválósága kevergette a golyókat. Van der Vaart a hármas csoportba "küldte" a mieinket, ahol a törökökkel, a szerbekkel és az oroszokkal találkozunk. Vagyis igazi halálcsoportba kerültünk! 

MLSZ on Twitter

 

Ebből a sorozatból is lehet kvalifikációt szerezni a 2022-es világbajnokságra, erre emlékeztetett az mlsz.hu is:

"A Nemzetek Ligájából most is ki lehet majd jutni a következő nagy nemzetközi tornára, amely ezúttal a 2022-es világbajnokság lesz. A 12 európai pótselejtezős helyből kettő sorsa ezen sorozat küzdelmein keresztül dől majd. Ezeket a két legjobb olyan csoportgyőztes fogja megszerezni, amely a hagyományos vb-selejtezőből nem jut ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen" - írja a szövetség weboldala

A tervek szerint szeptemberben kezdődik a küzdelem a csoportokban. 

Az MTI beszámolója a sorsolásról:

A magyar labdarúgó-válogatott a török, a szerb és az orosz csapattal került azonos csoportba kedden a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a másodjára kiírt sorozat másodosztályában szerepel, amennyiben csoportgyőztes lesz, feljut az élvonalba, ha utolsóként végez négyesében, akkor kiesik a C osztályba.
    
A korábbi holland válogatott futballista, Rafael van der Vaart által kihúzott magyar érdekeltségű négyesből Oroszország és Törökország már biztos résztvevője a nyári kontinensviadalnak, míg a szerbek - a magyarokhoz hasonlóan - a pótselejtezőn érdekeltek. A nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistája alapján 52. helyével a magyar nemzeti együttes a leggyengébb a kvartettben, ugyanis a török és a szerb gárda holtversenyben a 29., míg az orosz a 38. pozíciót foglalja el.
    
Az NL a 2022-es, katari világbajnokság európai selejtezősorozatának kezdetét is jelenti, mert a 12 pótselejtezős helyből kettő elkel, melyet a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a jövő tavasszal rajtoló világbajnoki selejtezőből nem jut ki automatikusan, vagy nem zár a szintén pótselejtezőt érő második helyen.
    
A kvartettek küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy duplafordulós körben bonyolítják le.
    
Az élvonal négy csoportgyőztese jövő nyáron egy minitornán dönt a sorozat második győzteséről, a címvédő az Európa-bajnok portugál válogatott.

A Nemzetek Ligája csoportbeosztása:
    
A osztály:

1: Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Hollandia
2: Izland, Dánia, Belgium, Anglia
3: Horvátország, Svédország, Franciaország, Portugália
4: Németország, Ukrajna, Spanyolország, Svájc
    
B osztály:
1: Románia, Észak-Írország, Norvégia, Ausztria
2: Izrael, Szlovákia, Skócia, Csehország
3: MAGYARORSZÁG, Törökország, Szerbia, Oroszország
4: Bulgária, Írország, Finnország, Wales
    
C osztály:
1: Azerbajdzsán, Luxemburg, Ciprus, Montenegró
2: Örményország, Észtország, Észak-Macedónia, Georgia
3: Moldova, Szlovénia, Koszovó, Görögország
4: Kazahsztán, Litvánia, Fehéroroszország, Albánia
    
D osztály:
1: Málta, Andorra, Lettország, Feröer-szigetek
2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltár
    
A D osztályból két csapat jut fel, így a C osztály négy csoportutolsója a bennmaradásért játszik osztályozót.

FRISSÍTÉS:

19.23: 

Halálcsoportba kerültünk a Nemzetek Ligájában: Marco Rossi reakciója - NB1.hu

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy nagyon nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligájában. A mieink Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal kerültek egy csoportba. Amszterdamban rendezték meg a Nemzetek Ligájának a sorsolását, a holland városba Marco Rossi szövetségi kapitány is elutazott.

Legfrissebb híreink