Halálcsoportba kerültünk a Nemzetek Ligájában: Marco Rossi reakciója

A kapitány várja a mérkőzéseket.

Forrás: MTI

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy nagyon nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligájában. A mieink Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal kerültek egy csoportba. 

Nemzetek Ligája: kisorsolták a magyar válogatott ellenfeleit - NB1.hu

Amszterdamban rendezték meg a Nemzetek Ligájának a sorsolását, a holland városba Marco Rossi szövetségi kapitány is elutazott. Magyarország a B-osztályban szerepelhet, Marco Rossi együttese a negyedik kalapból várhatta az ellenfeleket. Az már a ceremónia előtt eldőlt, hogy a mieink nem kerülhetnek össze Izraellel, Romániával és Bulgáriával, hiszen ezek a csapatok is ebben a kalapban szerepeltek.

Az amszterdami eseményre Marco Rossi szövetségi kapitány is elutazott. Az olasz mester az mlsz.hu-nak nyilatkozott a kvartettről. Rossi szerint jelenleg a Bulgária elleni összecsapás a legfontosabb a nemzeti együttesünk életében. Hozzátette, mindhárom ellenfelünk esélyesebb nálunk, de Rossi kijeletette, hogy a magyarok igyekeznek felnőni a feladathoz.

"Számunkra természetesen most a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti. Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat" - fogalmazott Marco Rossi.

A játéknapok az alábbiak szerint alakulnak:

1. játéknap: 2020 szeptember 3-5.
2. játéknap: 2020 szeptember 6-8.
3. játéknap: 2020 október 8-10.
4. játéknap: 2020 október 11-13.
5. játéknap: 2020 november 12-14.
6. játéknap: 2020 november 15-17.

Döntők: 2021. június 2-3-6.

Osztályozók: 2022. március 24, 25, 28, 29.

A mérkőzések 18:00 és 20:45 órakor kezdődnek majd, de a hétvégén játszó csapatoknál 15:00-ás kezdés is előfordulhat.

Legfrissebb híreink