Nemet mondott a Benficának a magyar tehetség, közel a klubváltás

Eldőlőben a sorsa.

Forrás: Instagram/Csoboth Kevin

Korábban többször is foglalkoztunk Csoboth Kevin sorsával. A 20 éves utánpótlás-válogatott támadó 2016 nyarán került a Benficához, ahol végigjárta a korosztályos csapatok ranglétráját, manapság pedig a portugál másodosztályban, a Benfica B-ben futballozik (kilenc bajnokin is pályára lépett már, ezeken egy gólt szerzett), és már a felnőttcsapat keretében is ott volt egy kupamérkőzésen.

Csakhogy a szerződése nyáron lejár, és a korábbi információk alapján számítani lehetett arra, hogy már a téli átigazolási időszakban továbbáll - az nb1.hu beszámolt arról, hogy például a MOL Fehérvár figyelmét is felkeltette.

Dárdai Palkót az NB I-be csábíthatják - NB1.hu

 

A klubváltásra most egy újabb hír erősített rá: a portugál klubhoz közel álló benficatransfer.wixsite.com számolt be arról, hogy Csoboth elutasította a Benfica új szerződéshosszabbítási ajánlatát, hisz szeretne szintet lépni a karrierjében, és kipróbálná magát stabilan egy első csapat keretében, ez pedig nem feltétlen lehet adott a portugál élgárdánál. Válaszul a Benfica vezetői úgy döntöttek, hogy a továbbiakban nem számolnak a magyar játékossal, azaz minden adott, hogy már januárban új csapatba igazoljon.

Csoboth értéke 150 ezer euró a Transfermarkt szerint. 

Legfrissebb híreink