Moszkvából jelentjük: magyar megszállás Oroszországban...

Helyszíni riport a CSZKA-Fradi találkozóról - EXKLUZÍV

Forrás:

A megszállás kifejezés valóban talán túlzás, de azért útra kelt a Fraditábor! 

Ferihegy. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Október 23. Délután öt óra. És nem turizmus a cél. Az ’56-os forradalom napján elvetemült ötlet lenne turistaként Oroszországba indulni… Szerencsére újra a futball a repülésünk oka. Elkísértük a Ferencváros labdarúgócsapatát és szurkolóit legutóbb Barcelonába is, ahol a csapat férfiasan helyt állt a világ egyik legerősebb bajnokságában hetedik helyen végzett Espanyol ellen. És kitettek magukért a szurkolók is, pedig felrakták őket a pályától igen távol lévő „kakasülőre”. Akkor békésen sétálgathatott mindenki zöld-fehér mezben a városban. (Katalóniai tudósításunk itt található.) Kérdés, ugyan ez megtehető-e Moszkvában is. Ijesztő hírek érkeznek az ultrákkal kapcsolatban. Az nb1.hu főszerkesztője külön felhívja a figyelmünket rá, hogy „ha nem jön létre a szervezett ultracsoportok között a „csata”, akkor nem tartják tiszteletben, a „nem ultrákra nem támadunk elvet”. Egyelőre nincs róla információnk, hogy összejött-e a „randevú”. Tehát, jobb vigyázni…

(Előeste a városban)

De a meccs még odébb… A repülőn már felcsendül néha a „Hajrá, Fradi!”. De még csak szétszórtan hangolnak a srácok. A játékosok pedig a meccs előtti este a stadion gyepén ismerkedtek a helyi viszonyokkal, amiről itt írtunk bővebben.

Az edzést követő sajtótájékoztatón pedig sok minden kiderült a csapat állapotáról, és Rebrov edző ellenfélről gondolt nézeteiről ide kattintva lehet olvasni.

De vissza a helyszín varázsához!

 

Moszkva gyönyörű! Nehéz szavakba önteni. Tiszta, színes, fényes. Az előző rendszerben született ember szocreál épületeket, lepukkant trolikat, külvárosi hangulatot sejt, mielőtt megérkezik. Majd csalódik egy nagyot, méghozzá kellemesen. Kis túlzással Monte Carlo szegény és kietlen kis falunak tűnik az orosz főváros túláradó, ugyanakkor végtelenül ízléses pompájához képest.


Reggel első célpontunk a Kreml, hátha sikerült fradistákba botlanunk… Sima ügy! Nem nehéz kiszúrni a magyar szurkolókat, még ha próbálják is kucsmával álcázni magukat…


A környéken sétálva további kisebb drukkercsoportokat találunk. Már mindenki nagyon várja a kezdést. Rövidesen irány a stadion!

Folytatás következik…

Legfrissebb híreink