MLSZ: még kérdéses a Balmazújváros sorsa

Antiszemita provokáció az MTK meccsén - jön a vizsgálat.

Forrás:

Mint ismert, az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Klublicenc Szabályzat által kötelezően előírt kritériumok teljesítésének hiánya miatt az NB II-es bajnoki rajt előtt megvonta a klub másodosztályra szóló licencét, és ezt a döntést a másodfokon eljáró bizottság helyben hagyta.
 

A döntést követően a Balmazújváros Sport Kft. újabb felülvizsgálati kérelmet nyújtott be augusztus 12-én, amelyet a szövetségnek a szabályok betartása szerint kötelessége elbírálnia. Az eljárást az MLSZ soron kívül, a lehető leggyorsabban lefolytatja, ám ez a lépés ismételten késlelteti a csapat helyzete rendezésének végleges lezárását.

 

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága mai ülésén határozott a múlt hétvégi Dorogi FC–MTK Budapest férfi NB II-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos fegyelmi eljárás indításáról.

A Dorog-MTK előzményei, a kék-fehérek közleménye:

"Mint az szurkolóink előtt ismeretes, a múlt vasárnapi Dorogi FC-MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit.
 

Az MTK Budapest vezetősége kötelességének érzi, hogy kiálljon szurkolói mellett, így klubunk nevében Zakor Sándor tulajdonos levélben jelezte észrevételeit az MLSZ felé, kiemelve klubunk álláspontját, amely egyértelmű és határozott: teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg."

Legfrissebb híreink