Mi lesz a sorsuk a megyei bajnokságoknak?

Összetettebb a helyzet, mint elsőre gondolnánk.

Forrás:

Már több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy megvan a következő(nek gondolt) NB I-es bajnokság rajtjának és az utolsó őszi fordulónak is az időpontja (amit persze felülírhat a járványhelyzet, de az adminisztratív munkát már végzik a klubok, hogy indulhassanak a sorozatokban), mint ahogyan arról is beszámoltunk, mit kell tenniük a csapatoknak, hogy az NB III-ban tudjanak szerepelni.

A harmadosztályba való feljutás viszont nem olyan egyszerű, hiszen a megyei bajnokoknak elméletileg osztályozót kellene játszaniuk. Ennek, és sok más témakörnek, szintén a boon.hu járt utána. 

A hátországban is egymást érik a találós kérdések | BOON

 

A témával körültekintően, most is kellő szakmai alapozottsággal foglalkozó portál az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának első emberét, Sajti Viktort kérdezte:

„A legrosszabb esettel kapcsolatban felmerülő kérdésekre még nem tudok felelni – árulta el Sajti Viktor, majd így folytatta: – Arra gondolok, hogy ha elhúzódik a válság és nem folytathatjuk a küzdelemsorozatokat, akkor mondjuk a jelenlegi táblázatoknak megfelelően kihirdetjük-e a végeredményeket. Az MLSZ ebben a kérdésben már állást foglalt: ennek jegyében nem lehet majd megyénként eltérni, hiszen szerencsétlen lenne, ha az egyik testület másképpen határozna, mint a másik, meg a harmadik. Szóval központi utasítást fogunk kapni, és majd ennek megfelelően járunk el.”

Fontos tudnivalók a tervezett, következő NB III-as bajnokságról

 

„Izgalmak csupán a kiesés és a feljutás tárgyában keletkeznek. A megyei elit aranyérmese automatikusan nem jut fel az NB III.-ba, a majdani bajnokra osztályozó vár, azt azonban jelenleg senki nem tudja megválaszolni, hogy erre a tornára sor kerül-e. A megyei II. osztályú bajnokok osztályt válthatnak, ezzel nincs gond, a sok visszalépő miatt pedig inkább a három csoport feltöltése okozhat gondot, aligha kell majd bármelyik klub igényét visszautasítanunk. A mai állapot szerint a megyei I. és II. osztályokra július 5-ig lehet nevezni, a 2020/21-es idény őszi szezonja pedig augusztus 9-én kezdődik, és november 29-én ér véget. Hangsúlyozom: normál helyzetben, terveink szerint, az élet azonban mindent átírhat” - folytatta a vezető.

A következő bajnokság nevezései: hatalmas munkában a klubok - NB1.hu

 

A lap azt is megkérdezte, lehet-e majd szerda-szombat ritmusban játszani a mérkőzéseket.

„Ez a bizonyos gyorsítás az amatőr szférában szóba sem jöhet. Szűkebb pátriánkban, de alighanem máshol sem lehet szerda-szombat-szerda ütemben pályára kényszeríteni a csapatokat, a tavaszi szezont pedig aligha tolhatjuk ki június végéig vagy még tovább. Az amatőr licenceket április 10-ig kell benyújtani. Az NB III.-asok adatait az MLSZ-nek kell továbbítani, a megyei I. osztályúaknak pedig hozzánk. Ezen a téren semmilyen probléma nem adódhat, hiszen kötelezettségüket elektronikus formában kell teljesíteniük. Fenn­akadást a pályahitelesítési kérvények elbírálása okozhat, hiszen a bejárásoknak nem tudunk eleget tenni, így ezektől most el kell tekintenünk – erre a munkára persze még bőven van időnk.”

Legfrissebb híreink