A következő bajnokság nevezései: hatalmas munkában a klubok

Elméletileg a kezdési időpont és az őszi idény vége is megvan.

Forrás:

Ha nem lenne a koronavírus-járvány, akkor még bőszen tartanának a bajnokságok. De ugye nincsenek meccsek, ennek ellenére már megkezdődött a felkészülés a következő kiírásra, annak ellenére, hogy nem lehet tudni, hogy az mikor kezdődik majd el. Mert még azt sem, hogy a mostaninak vége lesz-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor.

Mindezek ellenére az adminisztratív teendőket el kell látni a nevezésekhez, amik ugye licenc-feltételekhez vannak kötve.

Az eljárásmódról, arról, hogy a járványtól függetlenül, mit és hogyan kell csinálniuk a kluboknak, a boon.hu járt utána:

„Az első fontos dátum február 3-a volt az eljárásban, ekkor az informatikai rendszer elérhetővé vált, a különböző sablonokkal együtt. Ezen naptól kezdve, egészen március 18-ig a licenckérelmezőknek az eredeti dokumentumokat személyesen kellett leadniuk a Klublicenc Adminisztráció részére. Aki mindezt az utolsó pillanatra hagyta, a koronavírus miatt már megtehette azt is, hogy nem ebben a formában nyújtotta be az iratokat, hanem postán küldte el azokat a licencadminisztráció munkatársainak, elkerülve az „érintkezést”.

Március 9. és 22. között a testület elvégezte a formai ellenőrzéseket, majd a héten (március 23. és 27. között) van lehetőség első körben pótolni az esetlegesen hiányzó dokumentumokat. Jön egy újabb ellenőrzés, aztán a második hiánypótlási kör április 6-tól 14-ig. Április 20. és 22. közé van tervezve az Elsőfokú Licencadó Bizottság első ülése, amely bizottság dönt a licenckérelem megadásáról, elutasításáról vagy hiánypótlásra szólítja fel a licenckérelmezőt. Harmadik hiánypótlásra is lehetőség lesz, április 23. és április 30. között, a határidő elmulasztása jogvesztő. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság második ülése vagy május 6-án lesz vagy 7-én; amelyik szervezet, gazdasági társaság ekkor sem kapja meg a licencet, az a kézhezvételtől számított 8 napon belül fellebbezhet, s ezen ügyekben – ha lesznek – a Fellebbviteli Licencadó Bizottság dönt majd május 20. és 29. között. Lapunk érdeklődött arról a szövetségnél, hogy az időpontok bármelyikében történt-e változás, módosítás a koronavírus miatt, amire azt a választ kaptuk, hogy nem, mivel az UEFA, az Európai Labdarúgó Szövetség sem tett ilyen jellegű lépést, egyik nemzeti szövetségnek sem adott effajta engedélyt.

NB III., megyei I. osztály
Az első és a második vonal után következő két osztályban (NB III., BLSZ/megyei I. osztály) részt vevő – valamint az ide igyekvő, feljutni szándékozó – kluboknak szintén meg kell felelniük bizonyos elvárásoknak, amelyeket a Magyar Labdarúgó-szövetség az Amatőr Licenc Szabályzatban részletez. A harmadik vonalba beadott kérelmeket az MLSZ versenyigazgatósága fogja elbírálni, míg a megyei élvonalban indulók anyagait az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának versenybizottsága. A kérelmeknek tartalmazniuk kell szakmai és pénzügyi beszámolót, illetve szakmai és pénzügyi tervet. A fontosabb határidők: a benyújtási határidő április 10., hiánypótlás április 25-ig, versenybizottsági határozat április 30-ig, fellebbezés május 10-ig, a fellebbviteli bizottsági határozatok kiküldése május 15-ig megtörténik. Nevezés július 4-ig. A megyei II. osztályra nincs licencelvárás.

A tények
A versenykiírás értelmében az NB I. 2020/2021-es szezonjának őszi idénye – a 12 élvonalbeli klubbal – augusztus 1-jén indulna, és az őszi szezon a 16. fordulóval, december 12-én érne véget. Mindezt azonban bizonyosan befolyásolni fogja a koronavírus miatti helyzet és az, hogy az aktuális pontvadászat, a 2019/2020-as évad mikor ér véget.”

Tudnivalók a következő, tervezett NB III-as bajnokságról és a megyei küzdelmekről:

Fontos tudnivalók a tervezett, következő NB II-as bajnokságról

 

 

KORÁBBAN

Az nb1.hu ebben az állásfoglalásában jelezte, hogy sajnos miért nem bízhat abban, hogy az idei bajnokság véget ér, az új meg idejében el tud kezdődni:

Leírhatatlanul messze van még a fociélet újraindulása - NB1.hu

Elkezdődött. Sajnos elkezdődött. Két hete pedzegetjük már, hogy a koronavírus-járvány miatt a világ, így Magyarország futballja sem lesz az, ami eddig volt. Tiszta szívből reméljük, hogy csak átmeneti időre. Nincsenek meccsek, nincsenek bevételek, és ez érzékenyen érinti a klubokat, így az összes alkalmazottat is.

FRISSÍTÉS, 20.57:

Mi lesz a sorsuk a megyei bajnokságoknak? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink