Mi lesz a magyar strandfocival? Megszólalt az MLSZ

Hivatalos közlemény.

Forrás:

Tegnap jeleztük, hogy véget érhet a strandfoci Magyarországon. Az üggyel kapcsolatban közleményt kapott az nb1.hu az MLSZ-től, amit változtatás nélkül közlünk:

„-Az MLSZ Elnöksége, majd Küldöttközgyűlése figyelembe véve több európai szövetség gyakorlatát és saját tapasztalatait, a strandlabdarúgás MLSZ-ből való kivezetéséről döntött.

- A sportág további működtetése szabályos átadás-átvételi szerződés keretében átkerült az arra pályázóhoz, sőt a zökkenőmentes átadás-átvételhez az MLSZ jelentős ​ eszközbeli és anyagi támogatást nyújtott.

​ -Tekintettel arra, hogy a küldöttközgyűlés döntése alapján a strandfoci már nem része az MLSZ versenyrendszerének szerződés felmondására jogi szempontból nincs lehetőség, az ügyet az MLSZ ​ lezártnak tekinti.”
 

ELŐZMÉNYEK

A Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. hivatalos közleményét változtatás nélkül közöljük:


„Tisztelt csapatok, játékosok és szurkolók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.12.01-től a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. a sportág érdekében kezdeményezte a sportág szervezésével kapcsolatos megállapodás felmondását. A COVID-19 járvány okozta hatások a magyar strandlabdarúgás támogatói hátterét is elérték, aminek eredményeképpen az MSMN egyetlen felelősségteljes választása az, hogy a sportág magyarországi működtetését, szervezését nem tudja vállalni. Ezzel egyidejűleg MSMN KFT felajánlotta sportág működtetésének a Magyar Labdarúgó Szövetségbe való visszavezetését, melyre elutasító választ kapott.

Az MSMN mind a kettő strandlabdarúgó szezonját sikerként könyveli el, melyekben túlszárnyalta előzetes ígéreteit és elvárásait. Előbbiben nemzetközi, 4-csapatos Talent Cup rendezést, 8-csapatos NB1-et, valamint 9-csapatos női NB1-et tudhatott magáénak, illetve a magyar válogatott több nemzetközi tornán is remekül helytállt. 

Az idei évben, először a sportág hazai történetében, női NB2-t indított, Magyar Kupát és Szuperkupát is rendezett, melyeket nagy érdeklődés övezett mind a csapatok, mind a szurkolók részéről a COVID-19 járvány ellenére is.

A 2019 májusa óta, amikor az MSMN pályázat útján nyerte el a sportág működtetését az MLSZ-től, megrendezett eseményekre és elért eredményekre az MSMN büszkén tekint vissza. Ezúton szeretnénk megköszönni az ez idő alatt résztvevő csapatoknak és játékosoknak, valamint a kilátogató szurkolóknak és nézőknek a közreműködést és a remek hangulatot.”

Herbály Pétert, az MSMSN elnöke a Nemzeti Sportnak annyit mondott még az üggyel kapcsolatban, hogy „Most minden bizonytalanná vált, a jelenlegi helyzetben csak akkor maradhatna életben a hazai strandfoci, ha ismét az MLSZ égisze alá kerülne.”

Legfrissebb híreink