Méltatlanul bánnak a magyar válogatottal Romániában – interjú

Egyből magához hívta az edző.

Forrás:

Mint jeleztük, Dan Petrescu, a Kolozsvári Vasutas régi-új vezetőedzője információink szerint megmondta Lang Ádámnak (akinek még két év van hátra a szerződéséből), hogy mivel nem ismeri, nem számít rá a bajnoki meccseken, helyette annak a két védőnek szavaz bizalmat, akikkel tavaly bajnok lett a csapatnál. A kialakult helyzetről a válogatott játékos menedzserét, Illés Zoltánt kérdeztük.
 
Igaz a hírünk, hogy Petrescu személyesen és szinte egyből megmondta Lang Ádámnak, hogy nem számít rá?
A kinevezése után az edző egyből leültette magával szembe és azt mondta neki, hogy nem ismeri. Hozzátette, kevés mérkőzés van már hátra a bajnokságból, a klubvezetés meg egyértelműen az aranyérem megszerzését várja el tőle, ezért azt a két játékost fogja szerepeltetni a védelem tengelyében, akiket a korábbi, kolozsvári edzősködése idején is.
 
Ádám, hogy viseli a kialakult helyzetet, beszélt már vele erről?
Majdnem napi szinten vagyunk kapcsolatban egymással. Nem tud mit tenni, próbálja elfogadni a döntést, bár nem érti. Egy hónapja nevezték ki az edzőt. Igaz, Ádám 10 napot a válogatottnál volt, amikor a váltás bekövetkezett, de akkor sem tud mit tenni.
 
Mire van nagyobb esély? Előbb vagy utóbb visszakerül a csapatba vagy eligazol Kolozsvárról?
Patrascu egyelőre csak erről az időszakról beszélt a bajnokság végéig. Ádám amúgy játszik a kupában, legutóbb is így volt. A bajnokságban viszont nem, mert az edző azt mondta, nem akar kockázatot vállalni. 
 
Megérte Kolozsvárra igazolnia Franciaországból?
A játéklehetőség reményében jó váltásnak tűnt, de most már kicsit keserű a szánk íze, mert úgy gondoljuk, hogy helye lenne simán a kezdőcsapatban. Méltatlan bánásmód, hogy 2019-ben egy edző azt mondja egy játékosnak, hogy nem ismeri. A mai technikai lehetőségek mellett annyi meccset néz meg, amennyit akar. Arról nem beszélve, hogy lassan egy hónapja együtt dolgoznak...

Legfrissebb híreink