Mekkora esélyt lát a válogatott meghívóra Gyurcsó Ádám? - reakció

A lejáró szerződése is szóba került.

Forrás: AEK Larnaca/Facebook

Gyurcsó Ádám jelenleg a ciprusi AEK Larnaca csapatában szerepel. A 31 éves játékos remekel a klubjában a mostani idényben: 12 tétmeccsen jutott szóhoz, a statisztikai lapján négy gól és három gólpassz szerepel. 

A teljesítményét látva sokakban felvetődhetett, hogy helye lehetne a magyar válogatottban. Gyurcsó ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

"Nem tudom, mi kellene ehhez. De nem gondolom, hogy a jövőben érkezhetne meghívó. Tényleg nagyon jól kezdtem a szezont, jól is érzem magam, azt gondolom, még mindig kevés magyar játszik az európai kupákban, de a kapitány kiválasztja a számára megfelelő játékosokat, én meg próbálom a lehető legjobban élvezni a bajnokikat és az európai kupameccseket. Én mindig azt mondom, egy játékosnak mindig legyen tiszta a lelkiismerete, tegye meg a lehető legtöbbet. Azt gondolom, hogy az elmúlt hetekben jó teljesítményt nyújtottam, elég sok meccs van a lábamban is, de a kapitány így döntött. Megvannak a játékosok, akikben ő jó ideje bízik, és azt is látni kell, hogy azért amilyen posztokon számíthatna rám, azokon sokkal fiatalabb futballisták vannak előttem. A csapat jó ideje szinte ugyanazzal a kerettel van együtt, egyértelmű, hogy nagyon nehéz bárkinek is bekerülni, vagy ha be is kerül valaki, az inkább fiatal játékos. Én próbálom a továbbiakban is élvezni a futballt, gólokat rúgni, gólpasszokat adni, csinálni azt, amit szeretek" - mondta a futballista, aki korábban 20 összecsapáson szerepelt a nemzeti együttesben, a fellépésein 3 gólt szerzett.

Gyurcsónak a mostani szezon végén lejár a szerződése aktuális csapatánál:

"Most kezdődött a szezon, még ha nem is kerestek meg hivatalosan a klubtól a hosszabbítással kapcsolatban, én úgy gondolom, a teljesítményemmel erre rászolgáltam. Hogy aztán milyen irányba megy el a történet, hamarosan kiderül, szerintem a következő egy-két hónapban körvonalazódik majd, hogyan alakul a jövőm. Jól érzem magam itt, érzem, fontos játékosként számítanak rám. Tavaly nyáron volt róla szó, hogy hazatérek, de jelen pillanatban nem érzem, hogy haza kellene mennem" - idézi a játékost az M4 Sport.

Hétfőn jeleztük, hogy Gyurcsó Ádám szerezte az Európa-liga második fordulójában a harmadik legszebb gólt:
 

Legfrissebb híreink