Megvan, ki védi a Honvéd kapuját szombaton – interjú

A kisebb sérülés sem hátráltatja.

Forrás: honvedfc.hu

 

A stabil háttérember szerepét tölti be a Vidi elleni szombati kupadöntőre készülő Budapest Honvédnál Horváth András, aki Gróf Dávid mellett az NB I legutóbbi idényében egyszer sem jutott szóhoz, a Magyar Kupában viszont nyolc mérkőzésen is védhetett. A 31 éves, szerdán megsérülő, ám csütörtökön már tréningező kapussal a készülődésről, az esélyekről és a motivációról is beszélgettünk.

 

Miként kell elképzelni a kispesti öltöző hangulatát ezekben a napokban? Nagy a várakozás?

Nem érzem azt, hogy olyan sokat beszélnénk a kupadöntőről, de jó érzés készülni rá, az biztos. Szerintem péntek-szombat felé már inkább lázban égünk majd, egyelőre nyugodt a csapat.

 

A szurkolók keresik önöket ilyenkor?

Természetesen, de a kupadöntő már hetek óta téma a drukkerek körében. Nálunk szokás, hogy a bajnoki mérkőzések után a szurkolóinkkal pacsizunk, nos, mióta kiderült, hogy bejutottunk a döntőbe, minden meccs után szóba került a Vidi elleni döntő, érezhetően nagyon boldogok, lépten-nyomon biztatnak bennünket. Nagyon remélem, hogy sikerül majd kielégíteni az ő vágyaikat is és megszerezzük a Honvéd nyolcadik kupagyőzelmét.

Gróf Dávid - megerősítette a menedzser - NB1.hu

Elég kiszámítható a válasza a következő kérdésemre: legyőzhető a Vidi?

Mindenki legyőzhető, ez egyértelmű. Hogy sikerül-e, az már egy másik dolog, de mi azon leszünk, hogy sikerüljön.

 

Akkor jöjjön egy nehezebb kérdés: ki fog védeni szombat este? A bajnokságban Gróf Dávid végigvédte az idényt, a Magyar Kupában viszont eddig ön volt a kezdőkapus.

Jelen állás szerint én védek majd a kupadöntőben, ezt már az elődöntők idején jelezte Supka Attila vezetőedzőn keresztül Tóth Iván, a kapusedzőnk. Jó érzés, hogy bíznak bennem és végig én védhettem a kupasorozatban, úgy érzem, sikerült hozzátennem a csapat teljesítményéhez. Ugyanakkor nem az a legfontosabb, hogy ki véd, a lényeg, hogy szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát.

 

Nem nehéz úgy felpörögni a kupameccsekre, hogy előtte hetekig nem jut szóhoz a bajnokságban?

Mindenkinek meg kell találni a maga motivációját, ez igaz az élet más területeire is. Én az egész szezonban arra koncentráltam, hogy a Honvéddal kupát szeretnék – vagy inkább így mondom: kupát akarok – nyerni, ez segített. Boldog vagyok, hogy a cél eléréséhez már csak egyetlen lépés van hátra.

Megvan, ki vezeti a Magyar Kupa döntőjét - NB1.hu

Ha a pletykáknak megfelelően Gróf Dávid valóban eligazol, a nyártól aligha lesz gond a motivációval, hiszen új verseny kezdődhet az első számú kapus pozíciójáért. Felkészült erre?

Állok elébe! Ez nyilván nagy lehetőség volna számomra is, igyekeznék a legtöbbet kihozni belőle, de jelen pillanatban még nem ez foglalkoztat. Mindent a maga idejében.

 

Hatos Szabolcs

Legfrissebb híreink