Magyarország-Szlovákia: egy álommal szegényebben

Az Eb-ről azonban még nem szabad lemondani!

Forrás:

Eb-selejtező:

Magyarország-Szlovákia 1-2 (0-1)

Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lovrencsics G. (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár – Kleinheisler (Holender, 85.), Nagy Á. (Pátkai, 65.) – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SZLOVÁKIA: Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Gregus, 85.), Lobotka, Hamsík – Rusnák, Bozenik (Duris, 77.), Mak (Haraslín, 86.)Szövetségi kapitány: Pavel Hapal

gól: Szoboszlai (50.), ill. Mak (40.), Bozenik (56.) 

 

A magyar válogatott hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákiától az Eb-selejtező 6. fordulójában, így megelőzte a nehéz helyzetbe sodródó Marco Rossi-csapatot az E-csoportban. 

A szurkolókon nem múlt: fantasztikus, hátborzongatóan jó hangulatot varázsoltak az első pillanattól az utolsóig a Groupama Arénában, a nyitó koreográfiától a közös himnuszéneklésig.

 

Jól kezdett a válogatott, Kleinheisler és Szoboszlai is próbára tette az egyébiránt az egész találkozón kiválóan védő Dubravkát, Szalainak is volt lövése. A magas tempóból a 30. percben "kapcsolt ki" a vendéglátó, Lovrencsics Gergő combsérülése mintha megtörte volna a ritmust, a 40. percben pedig szinte a semmiből szerezték meg a vezetést a szlovákok: egy lesgyanús szituációt követően Mak csapott le a kipattanóra és lőtt Gulácsi lábai között a hálóba.

A második játékrész fenomenálisan kezdődött, Szoboszlai tökéletes 17 méteres szabadrúgása az egyenlítést eredményezte - nem is jöhetett volna jobbkor az első válogatottbeli gólja a fiatal középpályásnak.

 

Csakhogy nem tartott sokáig a mámor, az 56. minutumban ismét úgy csapott le a kékmezes ellenfél, hogy senki sem számított erre, az elalvó magyar védelem mellett Bozenik kapott remek passzt, majd szépen helyezett az alsó sarokba. 

A következő percekben itt is, ott is megvoltak a lehetőségek, Dzsudzsáknak akadtak veszélyes lövései, de célt egyik sem ért. A hajrára mindkét gárda elfogyott kissé, komoly ziccer egyik oldalon sem akadt, így a mérkőzést igencsak egyedi stílusban maga mögött tudó játékvezető hármas sípszava 2-1-es szlovák győzelmet eredményezett - a lefújást követően kisebb kakaskodás alakult ki a pályán, Baráth Botondot kiállította a bíró, az 55. születésnapját ünneplő Marco Rossi csitítgatta a feleket, miután ő maga is lenyugodott.

Lesz dolga az olasz trénernek a következő hetekben, hisz nagyon nehéz helyzetbe került a válogatott - egy lépéssel távolabb kerültünk a hőn áhított Európa-bajnokságtól. Folytatás október 10-én, Splitben a horvátok ellen.

 

Élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Horvátország 5              3             1             1             10–5      +5           10

2. Szlovákia        5              3             –             2             9–7        +2           9

3. Magyarország 5             3             –             2             7–6         +1           9

4. Wales              4              2             –             2             4–4        0              6

5. Azerbajdzsán 5              –             1             4             5–13      –8           1

Legfrissebb híreink