Magyarország-Izland: Magyarország tisztelete - REAKCIÓK

Szoboszlai tesztje sportszárban, Botka és a Fradi ősze is.

Forrás: MLSZ/Twitter

A 2-1-re megnyert Izalnd elleni meccs után sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott, amin Cosimo Inguscio megbízott edző, valamint Botka Endre és Szoboszlai Dominik vettek részt.

Cosimo Inguscio a sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokkal nagyobb volt a csapaton a nyomás, mint Wales-ben, ami néhány játékoson meg is látszódott. Az első 20 perc után azonban átszakadt a mentális gát. A félidőben úgy érezte a csapat, hogy kicsúszik a kezéből a lehetőség, azonban mindenki felfogta, hogy ez az utolsó esély. A megbízott kapitány szerint senki nem mondhatja, hogy nem érdemelte meg a csapat a győzelmet.

 

Magyarország-Izland: Rossiék fogadalma; Izland a pokolban - NB1.hu

 

 

Inguscio folyamatosan kapcsolatban állt Marco Rossival. A szünetben videókonferenciát tartottak, megbeszélték, hogy mi az, amin változtatni kell, valamint a cserékről is megegyeztek. A megbízott edző szerint nagyon fontosak a szövetségi kapitány észrevételei, mert azok döntően befolyásolhatják a meccs alakulását.

Botka Endre szerint az egy kapott gólon kívül nem igazán alakítottak ki helyzeteket az izlandiak. A Fradi játékosa elmondta, hogy ezt az őszt már nem lehetne hova fokozni, hiszen a klubjával a BL-ben szerepelnek, míg a válogatottal kijutottak az Eb-re. Hasonló helyzet a magyar válogatottnál, mint a Ferencvárosnál, a cél a csoportkörbe való bejutás volt, utána pedig minél több pontot szerezni a csoportban.

Botkát ezután Szoboszlai váltotta a sajtótájékoztatón, a győztes gólt szerző játékost hatalmas taps fogadta. A focista szerint nem egyedül ő a hős, hiszen a csapat nélkül nem sikerült volna. Hétfőn, amint megtudta, hogy jöhet a válogatotthoz, egyből kocsiba ült. A gólja után nem teljesen tudta felfogni, hogy kijutott a válogatott az Eb-re. Hamar távozni kellett a Salzburg kiválóságának, akinek átöltöznie sem volt ideje, mert dopping-teszt várt rá.

 

Magyarország-Izland: MINDÖRÖKKÉ MAGYARORSZÁG - NB1.hu

 

 

Cosimo Inguscio, aki majdnem kilenc éve dolgozik együtt Marco Rossival, akivel megfogadták, hogy ha kijut a válogatott az Eb-re, akkor megtanulnak magyar, ami sokat segítene a szurkolókkal való komolyabb kapcsolat kialakítására. Elmondása szerint a tegnap esti győzelem egy nagyon messziről induló projekt gyümölcs volt. Inguscio mérlege egyébként nagyon jó a magyar válogatott élén, 3-ból 3 meccset nyert meg, amit viccből Rossi orra alá is dörgölt. Azonban elmondta, hogy nem az szokott dönteni a meccseken, ki van a kispadon, hanem a professzionális előkészítés.

 

Magyarország-Izland: Gratulálok - REAKCIÓK - NB1.hu

 

 

Inguscio Marco Rossi és a teljes stáb nevében megköszönte a támogatást, valamint azt, hogy bizalmat szavaztak nekik. Külön köszönetet mondott Gera Zoltánnak, aki a mai napon az U21-es válogatottal vív meccset, azonban a felnőtt-válogatottat segítette csütörtök este. A megbízott edző szerint nem könnyű külföldiként egy válogatottat vezetni, azonban nagyon jó a kapcsolatuk minden magyar stábtaggal, akik nélkül nem sikerülhetett volna a kijutás.

 

Legfrissebb híreink