Magyarország-Ciprus: Rebrov középpályája és a második hullám 

Marco Rossi előre megmondta!

Forrás: Réti Zsolt

MAGYARORSZÁG-CIPRUS 1-0

Szerhij Rebrov középpályája!

Ez volt az, amire a csütörtöki, meccs előtti sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Mégpedig azért, mert az újságírók aziránt érdeklődtek elsősorban, hogyan lesz pótolva majd az Eb-mérkőzéseken a hiányzó Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt.

Rebrov középpályás játékának az volt a lényege az FTC-nél (főleg a nemzetközi kupameccseken volt ennek döntő szerepe), hogy ennek a csapatrésznek a közepén inkább három olyan játékos szerepelt, akik leginkább a labdaszerzésben, majd az ebből következő biztos megjátszásban jeleskedtek.

És Rossi tartotta a szavát, mert Kleinheisler Lászlónak, Sigér Dávidnak és Schäfer Andrásnak is ez és így volt az elsődleges feladata, annak ellenére, hogy utóbbi még gólt is szerzett.

Rossinak abban is igaza lett, hogy Ciprus gyors indításokkal próbálkozik majd, és kár lenne tagadni, egyszer-kétszer veszélyt is okoztak a kapunk előtt.

Eb2020: nem bírt Spanyolországgal a magyar válogatott csoportellenfele - NB1.hu

 

Mint ahogyan azt is kár lenne tagadni, hogy nem a legerősebb összeállításában lépett pályára a magyar válogatott, és az is tény, hogy a felkészülési mérkőzéseken nem a végeredmény, még nem is feltétlenül a bemutatott játék, hanem a taktikai és egyéb elemek begyakorlása a legfontosabb, illetve az, hogy az illetékesek észrevegyenek olyan hibákat, amiket minél előbb javítania kell.

Ezeknek a céloknak tökéletesen megfelelt a mérkőzés.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A MÁSODIK HULLÁM
Varga Kevin beadása után Holender Filip gólt akart lőni, de nem találta el a labdát. A nem tudatos átlépős csel viszont a hasznunkra vált, mert érkezett Schäfer András, aki viszont nem hibázott. És ennél a szituációnál az volt a lényeg, hogy Holender a belülre érkező labdát támadta, a gólszerző személyében meg volt valaki a második hullámban.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: SCHÄFER ANDRÁS
Győztes gólt szerzett, kiharcolt egy 11-est is, de ezeket leszámítva is jól szervezett, összetett feladatát megoldotta, mert elsődlegesen majd szűrnie kell neki is a középpálya közepén az Eb-meccseken, ha majd lehetőséget kap Marco Rossitól. Lelkes volt és hatalmasat melózott. Jelezte, hogy lehet rá számítani.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
36. p.:
Varga Kevin robogott el a bal oldalon, lapos beadása után Holender Filip nem találta el a labdát, ám érkezett Schäfer András, aki 12 méterről a kapu közepébe lőtt. 1-0!


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CIPRUS 1–0 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Vezette:
Matej Jug (szlovén)
Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Botka, Lang (Orbán, 60.), Szalai A. – Lovrencsics (Bolla, 60.), Kleinheisler (Nego, a szünetben), Sigér (Nagy Á., 79.), Schäfer, Varga K. – Hahn (Nikolics, 60.), Holender. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Ciprus:
Mihail – Karo (Andreu, 78.), Szotiriu, N. Joannu – Avraam, Kasztanosz (Kiriaku, 63.), Artimatasz (Gogic, 71), Pszaltisz (Panajotu, 71.) – Pittasz, Hrisztofi (M. Elia, 63.), Papulisz (Loizu, 71.). Szövetségi kapitány: Nikolaosz Kosztenaglu
Gólszerző:
Schäfer (36.)

 

Magyarország-Ciprus: Kalmár és Szoboszlai helyettesei - osztályzatok - NB1.hu

 

 

MARCO ROSSI ÉRTÉKELÉSE:

Legfrissebb híreink