Magyar válogatottal pótolja a DAC Vidát?

Holnap írhat alá a távozó.

Forrás: mlsz.hu

Mint már korábban beszámoltunk róla, Vida Kristopher jó eséllyel holnap aláírhat a lengyel címvédő Piast Gliwice-hez, a DAC-nál már meg is találhatták az útódját.

Bármelyik pillanatban aláírhat a DAC játékosa Lengyelországba - NB1.hu

Mint korábban beszámoltunk róla, szemet vetett a lengyel címvédő a DAC magyar játékosára, Vida Kristopherre. Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy Tamás Márk nemrég elhagyta a Diósgyőr csapatát. A 26 esztendős védő a lengyel bajnokságban érdekelt Śląsk Wrocław ajánlatára bólintott rá. Szlovákiai sajtóhírek szerint Tamás példáját követheti Vida Kristopher.

Honlapunk információ szerint Vidát Németh Krisztián válthatja, akinek egyelőre nincs csapata. A magyar válogatott játékos legutóbb a Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City-ben szerepelt.

Német az MTK-ban kezdte a profi pályafutását, ahol 37 meccsen 14 gólt szerzett. Ezután a Liverpool szerződtette, ahol azonban nem lépett pályára az első csapatnál, hanem kölcsönadták a Blackpoolnak, ahol egyszer lépett pályára, majd az AEK Athénnak, ahol 19 meccsen 3 gólt szerzett. Innen az Olimpiakoszhoz vezetett az útja, ahol 4-szer kapott lehetőséget, majd a görögök is kölcsönadták. Először az Olimpiakosz Volunak, ahol 13 meccsen 1 gól szerzett, majd az MTK-nak, ahol 4 mérkőzésen 5-ször volt eredményes, végül a holland Waalwijknak, ahol 18 találkozón 4-szer talált be. Innen a szintén holland Roda-hoz igazol, ahol 45 meccsen 10 gólt lőtt. Ezután a Sporting Kansas City következett, ahol 28/10 volt a mérlege. Ezután az Al-Gharafa-hoz szerződött, 21 meccs alatt 13-szor volt eredményes, majd az útja újra Amerikába vezetett, ezúttal a New Englandhez, ahol 21 meccs alatt egyszer volt eredményes. Végül visszaszerződött a Sporting Kansas City-hez, ahol 18 meccs 7 gólt lőtt. A magyar válogatottban 37-szer lépett pályára és összesen 4 gólt lőtt.

Információink szerint a DAC figyelte továbbá az Újpesten játszó Novothny Somát is.

FRISSÍTÉS: 13.23

DAC: hamarosan bejelentik a magyar válogatott támadó érkezését? - NB1.hu

Forrás: Nemrég jeleztük, hogy a DAC-tól a lengyel bajnokhoz igazolt Vida Kristopher, az ügyében már a hivatalos bejelentés is megtörtént. Forrás: piast-gliwice.eu Ahogy korábban is megírtuk, Vida Kristophert kinézte magának a lengyel Piast Gliwice együttese. Vida hétfőn érkezett meg a Felső-Sziléziában elhelyezkedő Piast Gliwice-hez, ahol sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, így a szerdai napon aláírta a 3,5 évre szóló szerződést a lengyel bajnok csapattal.

FRISSÍTÉS, 16.56:

Hangulatfokozó videóval jelentette be a DAC Németh Krisztiánt - az átigazolás részletei - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink