Magyar Kupa: teljesült Horváth Ferenc kérése

Tizenegyesek, pirosak és túlóra Zalaegerszegen.

Forrás: ZTE/Facebook

ZTE-Honvéd 2-1 - hosszabbítás után

Horváth Ferenc a Ferencváros otthonában debütált a kispesti csapat kispadján. A Honvéd már a szombati meccsen sem okozott csalódást, bár nem tudott pontot szerezni a listavezető ellen. A tréner a Zalaegerszeg elleni meccs előtt arról beszélt a Honvéd hivatalos weboldalának, hogy bátrabb futballt szeretne látni a játékosaitól. Ez a kérése teljesült, hiszen a fővárosiak már a 10. percben emberhátrányba kerültek Klemenz kiállítása miatt. Ez a jelenet nem fogta meg a vendégeket, ugyanis az első félidőben megszerezték a vezetést. Igaz, hogy a kék-fehérek a második játékrészben egyenlíteni tudtak. A 76. percben aztán újabb Honvéd-játékos (Tujvel) hagyta el a játékteret, vagyis kilenc főre olvadt a fővárosi egylet. A rendes játékidőben nem tudott nagy nyomást helyezni a ZTE az ellenfelére. 

A túlórában aztán a ZTE gólra tudta váltani kettős fórját, egy szöglet után Koszta döntötte el a találkozót. A kiesés ellenére erre a mentalitásra bátran építhetnek a kispestiek a bajnokságban. 

A gólok története:

32. perc: Gale került a földre a tizenhatoson belül, büntetőt kap a Honvéd. Gazdag a balra vetődő kapust becsapva jobbra küldte a labdát. 0-1!

50. perc: Kamber kezezése miatt a ZTE is büntetőt kap. Futács a kapu bal oldalát választotta. 1-1!

97. perc: Szánthó szögletét követően Koszta ugrott fel, és a kispesti kapuba fejelt. 2-1!

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE FC–Budapest Honvéd 2–1 (0–1, 1–1, 2–1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna. V:
Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi, Kovács G.)
ZTE: Gyurján – Szalai D. (Szánthó, 67.), Németh E., Bobál, Gergényi (Bedi, 98.) – Babati, Kovács B. (Szankovics, 109.), Favorov (Tajti a szünetben), Vass P. (Koszta M. a szünetben) – Futács, Zimonyi (Lestjak, 70.) Vezetőedző: Boér Gábor
HONVÉD: Tujvel – Mezgrani, Bardea, Klemenz, Aliji – Szendrei, Kamber, Zsótér (Nagy G., 69.) – Gale (Tamás K., 57.), Gazdag (Batik, 101.), Nagy Dominik (Berla, 78.) Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Futács (51. – 11-esből), Koszta (97.) ill. Gazdag (32. – 11-esből)
Kiállítva: Klemenz (10.), Tujvel (76.)
 

FRISSÍTÉS:

21.01:

Magyar Kupa: mi lesz a Vidi megbízott edzőjével? - reakciók a szerdai meccsekről - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink