Magyar Kupa: így szakadt félbe a 7 emberrel kiálló csapat meccse

Egészen elképesztő történet.

Forrás:

Nagyüzem volt szerdán a Magyar Kupában, de az Érd-Kazincbarcika meccset nem tudták megrendezni, mivel a hazaiaknál nem volt elegendő játékos.

Magyar Kupa: döbbenet, csak 7 játékosa maradt az egyik csapatnak? - NB1.hu

 

Az esetről a Kazincbarcika közleményt adott ki:

"A MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában Kolorcity Kazincbarcika csapata ma az NB3 Nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE otthonába utazott.  Vendéglátóink csapatában hetek óta több koronavírusos fertőzött van, így a mai mérkőzésre is csak a minimális létszámú labdarúgóval tudtak kiállni. Az Érdi VSE 6+1 játékossal kezdte meg a találkozót, a kezdőrúgás elvégzése közben azonban egy közülük megsérült és nem tudta folytatni a játékot, így létszám alattivá vált a csapat. A Kolorcity Kazincbarcika SC utóbbi értelmében 0:3-as eredménnyel a MOL Magyar Kupa következő, nyolcadik fordulójába jutott. A csapat hazautazik és a délután folyamán edzésen vesz részt.

Wächter Balázs a KBSC FC Kft. ügyvezetője a következő mondatokkal reagált a mérkőzéssel kapcsolatban: 

"A mérkőzést megelőzően, amikor még csak két koronavírusos megbetegedésről lehetett tudni az Érdi VSE kérte  a mérkőzés elhalasztását, de az NB2 és az NB3-as bajnokság sűrű veresenynaptára miatt az MLSZ csak olyan időpontot tudott volna kijelölni a mérkőzés megrendezésére, mely napon csapatunkból három fő U19-es válogatottsági kötelezettsége miatt nem állhatott volna rendelkezésünkre. Ugyanakkor a Kolorcity Kazincbarcika SC-t sérülések is sújtják, ami további bizonytalanságot okozott volna, hogy a megfelelő létszámban ki tudtunk volna állni a kijelölt játéknapon.

Sajnáljuk, hogy így alakult a mérkőzés, nem állt szándékunkban az ellenfél sajátos helyzetét kihasználni, de tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi egy különleges bajnoki szezon, ahol a csapatoknak nem csak a pályán, hanem a vírushelyzettel is meg kell küzdeniük."

Legfrissebb híreink