Magyar Kupa-döntő: üzent az MLSZ a szurkolóknak

Szigorú szabályok mellett nyílik meg a Puskás Aréna.

Forrás: MLSZ

A Magyar Kupa szerdai döntője rendezés szempontjából sem egy szokványos mérkőzés lesz, a szurkolók és a szervezésben résztvevők részéről is nagy odafigyelést igényel a rendkívüli helyzetben életbe lépett szabályok betartása - írta az MLSZ.

A kormány döntését követően, rendkívüli óvintézkedések mellett, korlátozott számban a kispesti és a mezőkövesdi szurkolók is jelen lehetnek a szerdán, 20.00 órakor kezdődő férfi Magyar Kupa-döntőn. A szurkolók online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon vásárolhatnak belépőket a Puskás Arénába.

A Budapest Honvéd és a Mezőkövesd-Zsóry FC szerdai kupadöntője nem átlagos mérkőzés lesz. A fináléra méltó helyszínen, a tavaly novemberben átadott Puskás Arénában kerül sor, és a rendkívüli körülmények ellenére várhatóan nagyszerű hangulatban, több mint tízezer szurkoló előtt! A két klub és a szervezők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a rendkívüli időszakban is kiemelkedő élmény legyen a találkozó a jegyet vásárló szurkolók számára. Természetesen a Magyar Kupa-döntőre jegyet váltó szurkolókra is érvényes minden olyan szabály, amely megteremti a járványügyi védekezés feltételeit, ezekkel a múlt hetén újraindult OTP Bank Liga mérkőzésein már gyakorlatban is találkozhattak a stadionokba kilátogató nézők.

A mérkőzés előtt a nézők beengedésére, majd a meccs végén a stadionból való távozásra is az egészségvédelmi előírások betartásával kerül sor. A rendezők minden megtesznek azért, hogy ez minél hatékonyabban, fennakadások nélkül történjen, ugyanakkor a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon a szurkolók számára. A járványügyi védekezés fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is. A büféknél és a stadion egyéb területein a 1,5 méteres távolság betartását jelölések segítik.

A Puskás Aréna szektorrajza:

A mezőkövesdi szurkolók számára fenntartott szektorokba a Stefánia út felől, a 13-as kapun lehet majd belépni a Puskás Aréna területére, a stadion épületébe pedig az A, B kapucsoporton keresztül. A kispesti szurkolók a Dózsa György út felől a 3-as és 6-os kapun léphetnek a stadion területére, az aréna épületébe pedig a D, E, F kapucsoporton keresztül juthatnak be.

A szurkolók azzal segíthetik a biztonsági előírások betartását, hogy mindent megtesznek a sorok kialakulásának elkerülése érdekében a stadion területén a mérkőzés előtt, közben és után. A maszkhasználat a stadionban nem kötelező, de erősen javasolt.

Az aréna területén 10 büfé lesz nyitva (hat az alsó karéj szintjén, négy a második karéj szintjén), melyekben készpénzmentes fizetéssel lehet vásárolni - HelloPay-kártyával, Mastercard és Maestro kártyákkal, valamint mobiltelefonnal.

Legfrissebb híreink