Magyar Kupa: Boris kiemelte Dzsudzsákot - reakciók

Toldi és az erőmerítés.

Forrás: mtkbudapest.hu

Mint arról beszámoltunk, utolsóként az MTK jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában, miután 2-1-re győztek a DVSC otthonában. Ellenfelük az elődöntőben a MOL Fehérvár lesz.

Magyar Kupa: Huszti és a Loki is bizonyított, de Varga Roland büntetett - NB1.hu

 

A lefújás után a két csapat trénere értékelt.

Toldi Gábor (DVSC): "Fájó a vereség, de meggyőződésem, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk az MTK-nak, sőt, a helyzeteink alapján akár nyerhettünk is volna. Erőt kell merítsünk abból, hogy az NB I. 4. helyezettjével szemben ilyen jó teljesítményt nyújtottunk."

Michael Boris (MTK): "Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy év után ismét ott vagyunk az elődöntőben. Úgy érzem, az első félidőben jobbak voltunk, mint a másodikban, vezetést is tudtunk szerezni ekkor. Tudtuk, hogy ellenfelünk veszélyes lesz pontrúgásból, elsősorban Dzsudzsák révén, így is egyenlítettek ki. Szerencsére gyorsan reagáltunk, és egy formás akció végén betaláltunk: Bíró remekül készítette le a labdát Dimitrovnak, aki mesterien ugratta ki Vargát, ő pedig nem kegyelmezett - az ilyen támadásokból szeretnénk minél többet látni. A végén még volt pár lehetőségünk, azonban a kontráknál nem feltétlenül a legjobb döntéseket hoztuk, de így is nyertünk. A DVSC tele van minőségi játékosokkal, így ez egy értékes siker, aminek nagyon örülünk. Azonban ezzel ezt a találkozót szeretnénk is lezárni, hiszen a ZTE elleni meccs nagyon fontos lesz a bajnokságban, most már arra kell készülnünk."


ELŐZMÉNYEK
 

DVSC-MTK 1-2

Lehetett rá számítani, hogy mozgalmas, fürge, viszonylag feszült és magyar szinten eseménydús mérkőzést játszik majd egymás ellen a DVSC és az MTK.

Mindkét csapat szeret támadni, a Loki toronymagasan a legtöbb gólt lőtte a másodosztályban, az MTK meg szintén szeret kapura veszélyes lenni és letámadni, ráadásul valamivel erősebbnek tűnik a játékoskerete.

Azon kívül a hajdúságiakat hajtotta a bizonyítási vágy (ez látszott is a lelkesedésükön), hiszen majdnem 1 év után játszottak ismét élvonalbeli gárda ellen mérkőzést, és mint jeleztük, a másodosztályból akár NB I-es szintűnek gondolható gárdák közül a Gyirmóttól és a Vasastól is kikaptak nemrégiben hazai pályán.

Nagy elánnal vetetették tehát bele magukat a küzdelembe a felek, a hozzáállással tényleg nem volt gond, ám a semleges nézők számára apróbb hibák, amik az érintetteknek, pláne az edzőknek és a szurkolóik számára érthetetlenek és hajmeresztőek, becsúsztak a játékba.

A 21. percben Herrera lövése után Kinyik a gólvonalról mentett, Dzsudzsáknak is volt kecsegtető átlövési kísérlete (meg kapott egy sárgát is), majd a 34. percben a Besiktas fiatal kölcsönjátékosa, Kalafat hagyta el a pályát, akinek túl nagy falat volt ez a meccs.

Az első három gól tulajdonképpen 8 percen belül született meg, igaz, az első után jött pár pillanattal a szünet.

A második félidő is fain volt, a Loki nagyjából bármikor kiegyenlíthetett volna (a játékrész döntő részében jobban játszott és több helyzete volt), de a vendégek támadásaiban is benne volt a gólszerzés lehetősége mindig.

Az MTK bejutott a legjobb négy közé, de a Loki, és Huszti Szabolcs is bizonyított.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: SOMODI BENCE
Védett ám akkorákat, hogy a csapat tagjai külön-külön meghívhatják egy-egy pizzára és üdítőre. Bebizonyította, hogy bármikor bevethető, ami sokat jelez a sportemberi hozzáállásáról.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: VARGA ROLAND VÁLASZA

Flowba kerültek még a tapasztaltatnál is jobban a Loki játékosai Szécsi egyenlítése után, látszott a legtöbb debrecenin, hogy örömükben lehet, hogy még az ősi rivális Nyíregyháza városába is átfutnának. Aztán érkezett Varga Roland, aki nem a legnagyobb helyzetből ismét megszerezte a vezetést az MTK-nak. És ez volt a döntő, Somodi parádéi mellett.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
42. p.:
Szöglet után nem tudtak rendesen felszabadítani a hazai védők, így Varju készítette le a zsugát Herrerának, akinek 18 méteres lökete Baráthon megpattanva vágódott a bal alsó sarokba. Gróf tehetetlen volt. 0-1!

46. p.: Dzsudzsák remek, éles, balról rövidre lőtt szöglete után Szécsi a jobb oldali kapufa közeléből, 2 méterről fejelt a kapu közepébe. 1-1!

50. p.: Varga Roland maradt egyedül, megiramodott a jobb oldalon, majd 10 méterről, a jobbösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsót. Gróf csak beleérni tudott a labdába. 1-2!

JEGYZŐKÖNYV:
MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest 1–2 (0–1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette:
Szilasi Szabolcs (Tóth II. Vencel, Szert Balázs)
DVSC: Gróf – Kusnyír, Kinyik, Korhut (Szatmári Cs., 80.), Ferenczi – Baráth (Bárány, a szünetben) Haris – Pintér Á. (Bódi, 67.), Dzsudzsák, Kalafat (Szécsi M., 34.) – Tischler (Ugrai, a szünetben). Vezetőedző: Toldi Gábor
MTK: Somodi – Ikenne-King, Varju, Nagy Zs., Herrera – Cseke B. (Kanta J., 92.), Dimitrov (Mezei Sz., 79.), Palincsár (Kata, 73.) – Varga R., Bíró B. (Mijovszki, 73.), Prosser (Schön, 92.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Szécsi M. (46.) illetve Herrera (42.), Varga R. (50.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A DVSC-re a bajnokságban is igazi erőpróba vár, mert 4. Pécs vendége lesz, mely gárda csak 3 ponttal van lemaradva a második, már feljutó Vasastól és öttel az éllovas Lokitól, az MTK meg az életéért harcoló ZTE-t fogadja majd.

Legfrissebb híreink