Kuttor vs. Pisont: így várja a kupadöntőt a Honvéd és a Mezőkövesd

Batik és Berecz szeme előtt is csak egy cél lobog.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Online sajtótájékoztatót szervezett az MLSZ a Magyar Kupa döntőseivel - a szerda esti finálét (20.00, tv: M4 Sport) megelőzően a Mezőkövesdet Kuttor Attila és Berecz Zsombor, a Honvédot Pisont István és Batik Bence képviselte.
 

A bajnokságban harmadik matyóföldiek szakvezetője elárulta: készen állnak. "Guzmics Richárdon kívül mindenki egészséges, így jó ütemben zajlott a felkészülésünk. A kupadöntő különlegessége, hogy egy meccs alapján kell a legjobbnak lenni, ezzel a felfogással lépünk pályára. A játékosok motiváltak, és amellett, hogy jelen helyzetben meghatározó lehet a frissesség és az alkalmazkodás, a Honvédhoz hasonlóan nálunk is vannak olyan futballisták, akik átéltek hasonló nagy meccseket. Annál többet nem fogunk tudni tenni, mint hogy félelem nélkül törekszünk a győzelemre, hisz ezért dolgozunk nap mint nap. A cél, hogy mindenki élvezze a pillanatot a Puskás Arénában, ezáltal folytathatjuk azt az utat, ami szerintem jót tesz a Mezőkövesd, egyben a magyar edzők renoméjának" - mondta Kuttor Attila, aki játékosként négyszer nyert Magyar Kupát. Hozzátette továbbá, hogy tizenegyesrúgásokra külön nem készülnek, illetve az nb1.hu kérdésére azt is elárulta: nem tud és nem is akar különbséget tenni egy esetleges kupagyőzelem és bajnoki dobogó között, hisz mindig az adott pillanatra koncentrálnak.

Berecz Zsombor nyert és veszített is már kupát (előbbit a Vidivel, utóbbit a Vasassal), címvédőként a célja, hogy idén is magasba emelhesse a trófeát. "Jó érzésekkel készülünk, a magabiztosságunk megvan, nem esélytelenül futunk ki a gyepre. Remélem, most olyan fináléban játszhatok, ahol sok időt kapok és a végén mi nyerünk" - mondta Berecz, aki három meccses eltiltást kapott DVTK elleni meccsen Márkvárt Dáviddal történő incidense miatt. "Ugyanazt láttam a felvétel visszanézésekor: szerettem volna megvédeni a labdát, eltaláltam a fejét. Nem volt szándékos ütés, a Fegyelmi Bizottság annak látta - fellebbezünk, aztán meglátjuk, mi lesz a döntés."

Kupadöntő: a rendőrök is üzentek a Mezőkövesd drukkereinek - NB1.hu

 

A másik oldalon mindeközben szintén nem lehet más az akarat, mint a győzelem. "Csodás élmény lesz a Puskás Arénában pályára lépni, ezúttal is köszönjük, hogy ilyen élménylehetőséget kaptunk. A stadion miliője előny és hátrány is lehet egyben, meglepődöttséget és túlzott feldobottságot is okozhat. Bízok benne, hogy a csapatból mindenki rendelkezésre áll, így Tomas Tujvel is, aki megsérült a DVSC ellen. Szép emlékek fűznek pályafutásomból a kupadöntőhöz, nehéz időkben, fiatalként, 18 évesen nyertem finálét a Honvéddal – a mai napig hálás vagyok, csodás élmények jutnak eszembe" - kezdte Pisont István. "A bajnoki tabellán felfelé tartunk a kihagyás után, fontos lépés volt a Loki elleni győzelem, nem tartalékoltunk a kupadöntőre, így a Kövesd talán frissebb lesz, hisz pihentettek pár embert Diósgyőrben. Próbálunk kompenzálni bizonyos dolgokat, meglátjuk, hogy szolgál ez majd a javunkra. A kulcs fejben lesz: a játékosaimból biztosan nem fog hiányozni az adrenalin, talán nyugtatni is kell őket, ugyanakkor nagyon profi és egységes mindenki. Az elszántság mindkét gárdánál megvan, mindkét csapatnak nagy segítséget nyújthat a kupasiker" - fogalmazott a tréner, aki honlapunk kérdésére elmondta: játékosai talán jobban örültek volna annak, ha revansot vehetnek a tavalyi elvesztett kupadöntőért a MOL Fehérvárral szemben, de a fehérváriak és a kövesdiek között lényegi tudásbeli különbség nincs, így a pillanatot ugyanúgy megélhetik a Honvéd futballistái.

Batik Bence negyedik kupasikerére készül. "Fantasztikus stadion a Puskás Aréna, nézőkkel még jobb lesz, mint az elődöntőben de az MTK elleni második meccsen és a DVSC elleni bajnokin sem változtatnék semmit, hisz az apró dolgok, a kis lépések nagy előnyünkre válhatnak a csapategységet tekintve. A kupaelődöntő odavágóján és a Loki ellen a szünetben sem éreztem jól magam, de teljesen egészséges vagyok, készen állok. Döntőről beszélünk, ahol egyenlőek esélyek, a tisztelet kölcsönös. Szeretném a tetteket előtérbe hozni, holnap minden eldől a pályán - hogy ki mit jósol, nem izgat különösebben. Ez lehetne a negyedik kupagyőzelmem, 26 évesen, ennyi kihagyás után, pláne a tavaly történtek után különösen nagy dolog lenne. Hiányérzetünk van 2019-ből, várjuk a holnapot, hogy bepótoljuk ezt" - mondta.

A kupadöntő június 3-án, szerdán 20 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

Legfrissebb híreink