Koronavírus: szerencséje volt a magyar tehetségnek

Jövőjéről is beszélt az Olaszországban légióskodó ZTE-játékos.

Forrás: ztefc.hu

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Serie A-ban szereplő SPAL Primavera-csapatában remekel a ZTE kölcsönjátékosa, Horváth Krisztofer. A 18 éves játékos ezeket a heteket már Magyarországon tölti, a zalaegerszegiek honlapjának pedig azt mesélte, hogy teljesen tünetmentesen vészelte át ezt az időszakot.

Legyőzte a rákot, most parádézik Olaszországban a ZTE tehetsége - NB1.hu

 

"Az elmúlt két hétben itthon voltam a családommal Szentgyörgyváron, nem mozdultunk ki, mindössze futni mentem ki a szabadba, azon kívül erősítettem is, de szerencsére teljesen jól vagyok a lappangási idő elteltével is" - mondta. "Ferrarától nincs messze Lombardia tartomány, ahonnan kiindult a vírus, de eleinte nem vették igazán komolyan az emberek, azt hittük, hogy ez is egy átlagos vírus, ami hamarosan eltűnik majd, de sajnos gyorsan terjedt az egész országban, egyre több fertőzöttet diagnosztizáltak, így az a döntés született, hogy hazaküldik a játékosokat.

Szerencse, hogy autóval voltam, így mondhatni könnyen hazajutottam, de mivel repülőjáratokat is töröltek, több csapattársam nem tudott eljönni Ferrarából, és a mai napig ott ragadt. Amikor eljöttem, a klubnál, sőt, a városban sem volt még fertőzött, tehát főként elővigyázatosságból született meg a döntés" - fogalmazott.

 

Nagy a tanácstalanság a közeljövőt illetően, ez pedig az ő jövőjét is bizonytalanná teszi, hisz a szezon végéig szól a kölcsönszerződése. "Természetesen kapcsolatban vagyok a csapattársaimmal is, azt tudom, hogy továbbra is rossz a helyzet Olaszországban, és azt is, hogy senki nem tudja igazán, mikor lehet folytatás a fociban. Edzésprogramokat kapunk, amik futásokat, erősítéseket és labdás feladatokat tartalmaznak, ezekkel kell egyelőre formában tartanunk magunkat. Még nagy a tanácstalanság, nyilván én is abban bízom, hogy be lehet majd fejezni a bajnokságot, de jelen helyzetben lehetetlen előre látni. Van lehetőség a SPAL-nál a Primavera-csapatból felkerülni az első csapat keretébe. Amikor edzéseken szükség van további emberekre a felnőtteknél, mindig tőlünk hívnak játékosokat, és ha jól teljesítesz, megragadhatsz az első csapatban. Én is edzettem már többször a felnőttekkel, a sztárok nagyon segítőkészek, ellátnak hasznos tanácsokkal, mondják, hogy mit csinálok jól, miben kell még fejlődni. Játszottunk már edzőmérkőzést is a Primavera-csapattal az első csapat ellen, ilyenkor nyilván óriási a bizonyítási vágy az emberben.

Még nem tudom, nyártól hogy alakul majd a folytatás, a jelenlegi helyzet nem segíti a tervezést" - mondta.

 

A tehetséges játékosnak azért is jött nagyon rosszkor a pihenő, hiszen csapata és saját maga is remek formába lendült a tavasszal: 11 bajnokin 6 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott, együttese pedig a tabella második helyén áll.

Legfrissebb híreink