Legyőzte a rákot, most parádézik Olaszországban a ZTE tehetsége

Remekül érzi magát a Serie A-s klubnál - van, hogy a felnőttekkel edz.

Forrás: zaol.hu

Bő egy éve szerepel kölcsönben a ZTE-től az olaszországi SPAL csapatánál Horváth Krisztofer. A 2002-es születésű, még mindig csak 18 éves támadó középpályás az utóbbi időben remekel a SPAL Primavera-csapatában: 2020-ban eddig 11 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 6 gólt szerzett és 4 gólpasszt adott.

A zalaegerszegiek honlapja kiemeli, Krisztofer - aki a két klub megállapodása értelmében másfél évig (idén nyárig) kölcsönben szerepel a SPAL-nál, nyáron pedig opciós joga lesz az olasz egyesületnek a megvásárlására -  a fontos gólokkal sem marad adós, csapata pedig 18 bajnoki után a második helyen áll a Primavera második vonalában, ami az U19-es korosztály bajnokságát jelenti. Az automatikusan feljutó első mellett a 2-4. helyezett osztályozót játszhat az első osztályba kerülésért.

"Amikor a nyáron visszatértem Olaszországba, igénybe vett egy kis időt, hogy beilleszkedjek a csapatba, de mostanra ez teljesen sikerült, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt hetekben kifejezetten jól megy a játék" - fogalmazott a támadó középpályásként és balszélsőként is játszó Horváth. "Most már a csapat alapembere vagyok, jól érzem magam, és bízom benne, hogy a jövőben is így tudom folytatni a gólok és a gólpasszok termelését. Célom, hogy a csapattal feljussunk a Primavera 1-be, illetve hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtsak, ezáltal be tudjak kerülni az első csapat keretébe.

A fejlődésem szempontjából jó döntés volt Olaszországba igazolni, mert főleg taktikai téren rengeteget tanultam, és ennek az időszaknak nagy hasznát veszem majd egész pályafutásom során. Természetesen követem a ZTE szereplését is, és nagyon szorítok a csapatnak, hogy sikerüljön kivívni a bennmaradást az NB I-ben."

 

S hogy mi a különbség az itteni és ottani rendszer között? "Nagyon kemény edzéseken veszünk részt, illetve itt tényleg érezni lehet, hogy mindenki játszani akar, ezért nagyon keményen odateszi magát nap mint nap. Így biztos vagyok benne, hogy ha így folytatom tovább, meglesz az eredménye. Ráadásul amikor tudunk, mindig megyünk a csapattársaimmal megnézni az első csapat mérkőzéseit. Az edzésünk mindig egyidőben van a felnőtt csapatéval, ugyanis ha szükségük van további játékosokra, akkor mindig tőlünk hívnak át néhány embert. 

ZTE: hatalmas koreográfia az FTC ellen - NB1.hu

 

Egy komoly célját is megfogalmazta a közeljövővel kapcsolatban. "Ugyanúgy szeretnék edzeni és játszani, ahogy eddig, folyamatosan fejlődni, idővel pedig egyre többet edzeni a felnőttekkel és kerettag lenni a SPAL első csapatában."

Tegyük hozzá: minden sportoló maximálisan meríthet Krisztofer példájából, akinél 2015-ben nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak, majd legyőzte a kórt és új erővel tért vissza a pályára. 

Legfrissebb híreink