Koronavírus: nyáron még veszélyesek lehetnek a focimeccsek a hozzáértő szerint

Megszólalt az infektológiai osztály vezetője.

Forrás: Simon Zoltán

Mint már jeleztük, az MLSZ a Blikknek adott válaszában utalt rá, hogy van rá egy kis esély, hogy a májusban az utolsó két fordulóban ismét lehessenek nézők a bajnoki mérkőzéseken. Nyilván nem telt házas meccsekre kell gondolni, mint ahogyan az nb1.hu azt is jelezte, hogy májusban az NB II-ben három, az NB III-ban meg hat forduló lesz, igaz, utóbbi bajnokságban kissé neccesebb lesz ellenőrizni, hogy kik azok, akik kaptak már oltást és kik azok, akik meg még nem.

Hertha: kirúgták Petry Zsoltot - NB1.hu

 

Az oltásról azért írtunk, mert a jelek szerint az Európa-bajnokság meccseire is csak azok mehetnek majd be, mégpedig korlátozott létszámban, akik védettséggel rendelkeznek a járvány ellen. Ám arról még nincs döntés, hogy a magyar bajnoki és kupameccsekre hogyan, milyen módon és mikortól mehetnek be a fanatikusok.

Az Eb június 11. és július 11. között lesz, Budapesten június15. és június 27. között lesznek majd mérkőzések.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője kedden az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt, ahol a következőket is mondta: 

 

„Nagy engedményeket a lakosság negyedének átoltottsága után nem lehet adni. Ennyivel még nem lehet visszatérni a normális életünkhöz. Nyáron juthatunk el oda, hogy komolyabb engedményeket lehet tenni” – mondta a főorvos, és szerinte először a nyílt terekben való nagyobb mozgás jöhet szóba. Példaként említette, hogy nyáron egy focimeccsen a tömeg még veszélyes lehet, de a strandon talán majd nem kell maszkban napozni. 

 

Arra is figyelmeztetett, hogy a brit mutáns a fiatalok között szedi az áldozatait, és már gyerekeket is megfertőz, és azért is fel kell venni az oltást, mert nem lehet tudni, hogy ki miért betegszik meg jobban.”

Az nb1.hu a járvány kitörése óta és mindig, minden olyan esetben, amikor nem lehetnek szurkolók a mérkőzéseken jelzi, hogy az a jó, ha ott lehetnek a nézők a lelátókon és ez a véleményünk továbbra is létezik.

Azt szeretnénk, ha minél előbb és minél többen lehetnének ott a stadionokban.

Az nb1.hu szerkesztőségének a fele egyébként már megkapta az első oltást, a másik fele meg hamarosan megkapja.

VÁRUNK VISSZA MINDENKIT A STADIONOKBA!

FRISSÍTÉS, 12.05:

PÉNTEK, 11.21:

Orbán Viktor megerősítette, hogy lehet majd Eb-meccsekre menni - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink