Hertha: kirúgták Petry Zsoltot

Hivatalos bejelentés. FRISSÍTVE!

Forrás: herthabsc.de

A Hertha BSC hivatalos közösségi felületein tette közzé, hogy menesztették a klub magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot.

Íme, a klub közleménye:

"A Hertha BSC vezetése úgy döntött, hogy meneszti Petry Zsoltot, mivel a kapusedző a Magyar Nemzet nevű magyar lapnak nyilatkozatáról és annak tartalmáról a klubnak nem volt tudomása. A Hertha BSC aláírta a Sokszínűség Chartáját, és mint egyesület aktívan elkötelezett az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia, hisz ezek fontosak számunkra. Mindez hiányzik Petry Zsolt nyilatkozatából, amelyet munkatársunkként adott.

„Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékelték a Hertha BSC-ben az évek során. Azt is tapasztaltuk, hogy nyitott, toleráns és segítőkész. Soha nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon" - mondta Carsten Schmidt vezérigazgató. "Miután megvizsgáltuk a fordítás viszontagságait, és azt a tényt, hogy Zsolt egyes állításait anélkül publikálták az interjúban, hogy konzultáltunk volna, megállapítottuk, hogy az elmondottak összességében nem felelnek meg a Hertha BSC értékeinek. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben "- tette hozzá az igazgatóság elnöke.

Petry Zsolt is reagált „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akiket ezzel megsértettem. Nagyon szerettem a Hertha BSC-nél dolgozni, és tiszteletben tartom ezt a döntést. Sok sikert kívánok a Hertha BSC-nek a jövőben."

FRISSÍTÉS, SZERDA 15.20:

Legfrissebb híreink