Kőkemény eltiltást kapott Curtis

Újratárgyalják majd az ügyét.

Forrás: Curtis/Facebook

A bemutatkozás pazar volt, a folytatás kevésbé: Széki Attilát, művésznevén Curtist, az Újpest Futsal Club játékosát a Budapesti Labdarúgó-szövetség 2021. november 20-ig eltiltotta. Jövő héten tárgyalják újra az ügyét.

Curtis első mérkőzése jól sikerült: a Csomádi KSK elleni 0–2-ről az ő két góljával mentett pontot a lila-fehér csapat.

Aztán november 19-én, az Issimo ellen 8–6-ra megnyert összecsapáson piros lap került a neve mellé a jegyzőkönyvbe. A fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusai alapján Curtis – sérülést nem okozva – leköphette vagy megüthette ellenfelét, illetve a játékvezetővel szemben tettlegességet követhetett el.

Újpest a negyede: a mezőny legjobbja volt a visszatérő Curtis - NB1.hu

Két nappal ezelőtt jelentette be az Újpest RFC-220Volt, hogy szerződtette Széki Attilát. Széki 17 éves korában mutatkozott be az Újpest NB I-es csapatában, összesen 5 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a lila-fehéreknél. Utána játszott a Szolnokban és a Kecskemétben is, majd visszatért Újpestre a második gárdához. Utolsó meccse 2011.

„Kértük a felülvizsgálatot és a büntetés mérséklését. A kiállítást elismerjük és jogosnak tartjuk, a jegyzőkönyvbe került fojtogatást viszont vitatjuk. Az ellenfél klubvezetése és az érintett játékos is megerősítette, hogy fojtogatásról szó sem volt. Bízunk abban, hogy a fegyelmi bizottság ennek megfelelően csökkenti a büntetést. Klubunk és Attila is mindent megtesz azért, hogy hasonló helyzet ne történjen meg még egyszer. Megbánta, amit tett” – fogalmazott az nso.hu-nak Óvádi László, az Újpest RFC-220 Volt alelnöke.

Óvádi hozzátette, az MLSZ budapesti igazgatóságának fegyelmi bizottsága jövő héten tárgyalja újra Széki ügyét.    

A történethez hozzá tartozik, hogy Széki mellett az ellenfélből Tihanyi Krisztián is piros lapot kapott. Az Issimo futsalosát az idény végéig, azaz 2021. június 30-ig eltiltották a játékvezetővel szemben elkövetett sportszerűtlenség/tettlegesség miatt.

Legfrissebb híreink