Kihirdette Marco Rossi a magyar válogatott Eb-re készülő bő keretét

Három újonc is meghívót kapott, Dzsudzsák kimaradt.

Forrás: Réti Zsolt

Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 játékost tartalmazó keretét. 

Bekerült többek között három olyan játékos, akik korábban még sosem voltak tagjai a válogatottnak - a Paks csatáráról, egyben az NB I gólkirályjelöltjéről, Hahn Jánosról, az MTK-ban remek szezont futó, a napokban az amerikai Dallashoz igazoló tehetségről, Schön Szabolcsról, valamint a Puskás Akadémia hátvédjéről, Spandler Csabáról van szó. Tagja a keretnek a sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik, Dzsudzsák Balázs kimaradt, a Ferencvárosban védő Bogdán Ádám ellenben visszatér.

Íme, a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő bő kerete (az alábbi 30 játékosból 26 alkotja majd a szűkített keretet):

Kapusok:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (FC Lugano)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holender Filip (Partizan Belgrád)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (Bristol City)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (DAC)
Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Támadók:

Hahn János (Paksi FC)
Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05)
Varga Kevin (Kasimpasa)
Varga Roland (MTK Budapest)

 
"Ahogy korábban már többször elmondtam, főként azokra a játékosokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból. Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában. Az egyetlen kivételt Szoboszlai Dominik jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, azonban jelenleg ő az elsőszámú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-ig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához. A legfontosabb feladatunk, hogy formában tartsuk a játékosokat, ugyanakkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy egy teljes szezon ér most véget, amely során komoly terhelést kapott a legtöbb játékos. Éppen ezért külön kihívást jelent, hogy fizikálisan megfelelő szinten tartsuk, de ne is terheljük túl őket. Ausztriában valószínűleg kicsit nagyobb hangsúlyt kap majd a fizikai terhelés, de alapvetően a taktikán, a szervezettség javításán és az automatizmusok minél erősebb kialakításán lesz majd a hangsúly az edzések során. Emellett a csapategységet is szeretnénk tovább javítani, ami már most is kitűnő, de mint mindent, úgy ezt is lehet még fokozni. Az ausztriai edzőtábor végére kell kijelölnöm azt a 26 játékost, akikre az az Európa-bajnokságon is számítok, vagyis a mostani keretből 3 mezőnyjátékos és egy kapus nem tud majd velünk tartani a világ legjobb csapatai ellen játszandó csoportmérkőzéseinkre" - összegzett az mlsz.hu-nak Marco Rossi.

A válogatott május 17-én kezdi a felkészülést, egy héttel később ausztriai edzőtábor következik, majd Rossi június 1-jén hirdeti ki a szűkített keretet. Június 4-én Ciprus, 8-án Írország ellen lesz felkészülési mérkőzés, majd június 15-én jön a portugálok elleni nyitómeccs a Puskás Arénában – június 19-én Franciaországot fogadja a válogatott, majd 23-án Münchenben Németország következik.

FRISSÍTÉS, 14.04:

Ezt várja Rossi Szoboszlaitól - értékelte a keretét a kapitány - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink