Ki lesz a Honvéd végleges vezetőedzője?

Több név is szóba jöhet.

Forrás:

Nemrég jelentette be a Honvéd, hogy Pisont István veszi át Bódog Tamás helyét a kispadon, ám a hivatalos közlemény ugyanilyen fontos eleme volt az, hogy a következő fordulókra szól a kinevezés.

Nem nehéz tehát kitalálni/rájönni, hogy Pisont megbízatása ebben a minőségben feltehetően a 2020-as év végéig szól.

Mégpedig azért, hogy az új, és végleges vezetőedző kinevezésével ne kelljen kapkodni.

Ha a Honvéd elkezd szárnyalni és megnyeri mindegyik még idén hátralévő mérkőzését, akkor nem zárható ki, hogy Pisont végleg és nem csak átmenetileg kapja meg a lehetőséget bizonyításra, ám egyelőre abból kell kiindulni, hogy akkor is hoztak vezetőedzőnek valakit (Bódog Tamást), miután a Honvéddal a tavasszal megnyerte a Magyar Kupát.

A Honvéd vezetői nincsenek könnyű helyzetben abból a szempontból, hogy vagy olyan edzőt szerződtetnek, akinek jelenleg nincsen csapata, vagy olyat, akinek van, ebben az esetben viszont az illetőt biztos, hogy ki kell vásárolni a szerződéséből. És utóbbi a nehezítő körülmény.

És edző kivásárlására egyébként már volt példa a magyar labdarúgásban, annak ellenére, hogy előtte nem igazán. A Vasas fizetett azért a nyáron a Békéscsabának, hogy Schindler Szabolcs válthassa Bene Ferencet.

De térjünk vissza a kispestiekre, mert már bőven lehet nevekről hallani.

A nyáron több sajtóbeszámoló is azt jelentette, hogy Szabó Zoltán, a Topolya szakvezetője is lehetséges jelölt a posztra, aki egyébként az nb1.hu-nak utalt rá, hogy valós volt a kispestiek érdeklődése. Úgy tudjuk, most is képben van.

Az nb1.hu úgy értesült, hogy Mátyus János, a Haladással remek munkát végző szakember is téma volt Kispesten. Mátyusról mindent elmond, hogy úgy hatodik a csapatával az NB II-ben, hogy volt, hogy pályagondok, illetve létesítmény körüli helyi és politikai viták miatt a parkolóban kellett, hogy tréningezzen a csapatával.

Az nb1.hu-hoz eljutottak olyan információk is, hogy az FTC volt német szakvezetője, Thomas Doll neve is felvetődött már egy jövőt firtató megbeszélésen Kispesten akkor, amikor a lehetséges jelölteket vették számba a kispesti elöljárók.

Ám ismételten hangsúlyozzuk, hogy a Honvéd vezetői nem fognak kapkodni, 2020 végéig Pisont István irányítja a csapatot, az új szakvezető feltehetően a téli felkészülés kezdetekor kezdi majd meg a munkát Kispesten.

Addig meg még több lehetséges jelöltről is szót ejtenek majd egymás között, utána megtörténik a jelöltek listájának a szűkítése, majd ezt követően kezdődnek el a tárgyalások és nyilván nem csak egy szakemberrel, mert ha az egyik kiszemelttel nem tudnak megállapodni, nem egyeznek az álláspontok és a szakmai elképzelések, akkor lehet újrakezdeni elölről mindent.

Legfrissebb híreink