Kegyetlenül visszavágott az Újpest Ultras a fradistáknak és az egerszegieknek

Tovább folytatódnak a testvérháborúk.

Forrás: képünk illusztráció

Mint ismeretes, tegnap 182 néző előtt verte meg a Puskás Akadémia az Újpestet, méghozzá Zalaegerszegen. Azért volt ott a mérkőzés, mert a lila-fehérek pályája alkalmatlan meccsek megrendezésére, a szóba jöhető, NB I-es találkozók megrendezésére is hitelesítéssel rendelkező arénák közül meg csak az egerszegi volt szabad tegnap.

Persze lehetett volna máshol is játszani, például Angyalföldön, de a Vasas ma játszik a Győrrel és a Honvéd is az Illovszkyban rendezi meg a kupameccseit, de például a Haladás, az MTK és a Szeged is otthon lép pályára ma az NB II-ben, a gyepszőnyegeket meg kímélni kell.

A tegnapi, Újpest-Puskás Akadémia azonban nemcsak a negatív nézőcsúcsról híresült el, hanem arról is, hogy a kezdés előtt az egerszegi stadionban, az újpestieknek szánt helyen (akik bojkott miatt ezen a találkozón sem képviseltették magukat) egy kemény felirat került kifeszítésre az egerszegi fanatikusok részéről, ami megalázó üzenet volt az újpesti ultráknak.

Zalaegerszeg: brutális szurkolói üzenet az Újpestnek - NB1.hu

A ZTE és a Ferencváros szurkolói országos barátok, ez a legtöbb meccsre járó ember számára ismert. A két tábor tagjai az ellenségeken is osztoznak, köztük a zöld-fehérek hagyományosan legnagyobb riválisán az Újpesten is. A Honvéd-ZTE meccsen több dolog is bebizonyosodott.

A képet az FTC fanatikusai is megosztották a Facebookon, ami nem csoda, hiszen a Ferencváros és a ZTE ultrái évtizedes barátságban vannak egymással, a Fradinak, az Újpest az ősellensége, így az egerszegiekkel sincsenek jóban.

A lila-fehérek válasza egyébként nem késett soká. A legutóbbi matekjuk ugyanis a BKV Előre pályán volt az egerszegi ultrákkal, amikor győzedelmeskedtek felettük, olyan szinten, hogy még a drapériájukat is megszerezték tőlük.

A montázson az akkori öröm pillanatai is látszanak, és az is, amikor a legutóbbi FTC-Újpest bunyó volt Derbi előtt, és a lilák a zöldeket is emlékeztetik arra, hogy mi történt akkor...

Ez a lila-támadás a BKV-ZTE meccs után történt 2012 októberében, az egyébként nem volt túl jó nap az egerszegiek számára, mert a kezdés előtt meg az Újpesttel testvéri viszonyt ápoló angyalföldiek is megtámadták és megverték őket. 

Security Check Required

(null)

Az ultrasliberi.hu látványos verekedésnek írta le azt a csatát, azt állítva, hogy az egerszegiek a létesítmény bejáratánál elismerték vereségüket.

Az FTC-ZTE és az Újpest-Vasas barátság tehát tovább él és virul.

Mint a párosok egymás iránt érzett gyűlöletei is.

Legfrissebb híreink