Katonás fegyelemmel verte a Fradi a Vörös Hadsereg csapatát – videó

Tovább él a Ferencváros továbbjutási esélye.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

FOLYAMATOSAN FRISSÜL
EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
H-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros 0–1
Moszkva, CSZKA Aréna, 20 000 néző. V:
Orel (cseh)
CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Lucas Santos, 75.), Obljakov, Kucsajev (Bistrovic, 61.) – Csalov, Sigurdsson (Bijol, 80.). Vezetőedző: Viktar Hancsarenka
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Sigér – Zubkov (Dvali, 89.), Nguen (Varga R., 84.) – F. Boli (Isael, 72.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Varga R. 86.

Volt a sorsnak különös szeszélye/fintora/savanyú humorérzéke akkor, amikor úgy alakította előbb a sorsolást, majd utána egyből a menetrendet, hogy a magyarokban szomorú emlékeket idéző, egykori Vörös Hadsereg volt csapata ellen október 24-én kelljen játszania a bajnokcsapatunknak. Annak a magyar bajnokcsapatnak, amelyet a hívei még mind a mai napig sokszor emlegetnek úgy, hogy az ellenállás csapata.

A Professzionalnij Futbolnij Klub Centralnij Szportyivnij Klub Armii Moszkva mindig is híres volt a zseniális elnevezéseiről. 1911 és 1923 között magyarul a Sí Sport Kedvelőinek társasága, innentől kezdve 28-ig az Általános iskolakötelezettség kísérleti-bemutató pályája volt a klub neve, melynek Armejci (Katonák) a beceneve mind a mai napig.

És a vörös(-kék) hadsereg most bajban volt, mert az eddigi 2 csoportmeccséből még egyet sem nyert meg, akárcsak a Ferencváros, de a zöldeknek már volt 1 döntetlenjük legalább Barcelonából. Ám 1 pont ide vagy (nem) oda, lehetett tudni, amelyik csapat ma vereséget szenved el, annak gyakorlatilag esélye sem lesz a továbbjutásra.

És a moszkvaiak, ennek a tudásnak a szellemében, katonás fegyelemmel kezdtek el lendületes támadásokat vezetni, de az első félidő első felében nem játékból kidolgozott helyzeteik voltak. Leginkább átlövésekből tüzeltek, meg szögletek után igyekeztek veszélyeztetni. Előbbi kategóriába tartozik bele a 23. perc eseménye, ekkor Ahmetov 21 méterről szétlőtte a jobb kapufát. Innentől kezdve már voltak kidolgozott lehetőségeik is, ám vagy pontatlanok voltak, vagy Dibusz Dénes védett remekül.

És arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Ferencváros egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A játékrész elején is voltak helyzetei a Fradinak, meg a végén is, így bár lehet, hogy a CSZKA előtt több gólszerzési lehetőség, adódott de akár az is előfordulhatott volna, hogy az FTC vonul előnnyel a pihenőre.

Fordulás után meg hosszú percekig Szerhij Rebrov együttesének az akarata érvényesült, de az idő előrehaladtával kiegyenlítődtek az erőviszonyok, emiatt viszont kicsit esett a színvonal, legalábbis azoknak, akik a támadófocit szeretik.

A hajrára ismét lüktető lett a játék és nagyon ült Rebrov cseréje, mert a Tokmac helyére beküldött Varga Roland 4 perccel később megszerezte a vezető találatot a Fradinak. Ami, mint kicsit később kiderült, a győztes találatot is jelentette egyben.

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A végére a katonák bepöccentek, ami érthető, mert háromból három zakóval kezdtek, annak ellenére, hogy a sorsolás után a csoport esélyeseinek számítottak.

A Ferencváros játékosai minden dicséretet megérdemelnek, a győzelmük mellett a fegyelmezettségük, alázatuk, hozzáállásuk és az erőnlétük miatt is.

A két csapat a következő körben újra összecsap egymással, november 7-én a Groupama Arénában a Ferencváros lesz a házigazda.

 

A H csoport másik mérkőzésén az Espanyol (7 pont) a Ludogorec (6 pont) otthonában győzött 1-0-ra, s a csoport élére állt. Az FTC négy pontjával a harmadik.

 

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
Európa-liga, H-csoport, 3. forduló:

CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1 (0-0)

gólszerző: Varga (86.)

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Santos, 75.), Obljakov, Kucsajev (Bisztrovics, 61.) – Csalov, Sigurdsson (Bijol, 80.). Vezetőedző: Viktar Hancsarenka

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Sigér – Zubkov (Dvali, 89.), Tokmac (Varga, 84.) – Boli (Isael, 72.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

A csoport másik mérkőzésén: Ludogorec-Espanyol 0-1

A csoport állása: 

1. Espanyol 7 pont

2. Ludogorec 6 pont

3. Ferencváros 4 pont

4. CSZKA 0 pont

 

20.46: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A Ferencváros hősiesen védekezve, a csodacsere Varga Roland góljával 1-0-ra legyőzi a CSZKA Moszkvát!

 

92. p.: Kisebb lökdösődés alakul ki a pályán, elszakadt a cérna a moszkvaiaknál. 

 

90. p.: Öt perc a hosszabbítás.

 

89. p.: Támad a CSZKA, de elég kilátástalanul és reménytelenül. Cserél egyet Szerhij Rebrov, Zubkovot Dvali váltja. Nagyon jól helytállt a zöld-fehér védelem eddig, már csak perceket kell kibírni. 

 

86. p.: VEZET A FRADI! Egy kipattanót Zubkov pofoz középre, ahol Varga egyedül van, gyakorlatilag csak be kell passzolnia a labdát a hálóba. A csodacsere első labdaérintéséből gólt szerez: 0-1!

Streamable - free video publishing

 

 

85. p.: Bisztrovics lőhet, öt Fradi-játékos vár blokkolásra készen, sikeresen. Bijol fejese is elkerüli Dibusz kapuját. 

 

81. p.: Zubkov cselezget, Haratin lő, Akinfejev könnyedén véd. Közben íme a lelátón helyet foglaló McGregor:

 

78. p.: Haratin marad lent a gyepen egy szerelés után, de folytatni tudja.

 

74. p.: Sigér rúgja fel Vlasicot, sárga lap. Megkezdődik az utolsó negyedóra.

 

72. p.: Újabb veszélyes CSZKA-próbálkozások, Csalov lő ordító ziccert közelről a kapu mellé. Cserél a Fradi, Bolit Isael váltja.

 

67. p.: Sigér próbálkozik húszról, Akinfejev hárít. Egyelőre a kapusok a meccs emberei.

 

65. p.: Tokmac lövése talál oldalhálót. 

 

64. p.: Csak írni kellett, és máris felélénkült a gyep! Vlasic lő egy moszkvai szöglet után, Dibusz véd, majd megismétlődik a szituáció, hasonló végkimenetellel.

 

63. p.: Abszolút leálltak a csapatok, jóformán helyzetet sem láthat a publikum. Nem játszik alárendelt szerepet a Fradi a második félidőben, egyenrangú felek küzdelme látható.

 

53. p.: Lassú mederben indul a második félidő is. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

46. p.: Elkezdődik a második félidő. Mindeközben Bulgáriában Ludogorec-Espanyol 0-1, ott is tart már a második játékrész.

 

 

45. p.: Sigurdsson ziccerével zárul az első játékrész, Dibusz védi a lövést. FÉLIDŐ!

 

43. p.: Picit leült a mérkőzés a félidő végéhez közeledve, a középpályán zajlik a mezőnyharc.  

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

35. p.: Óriási ajtó-ablak helyzetet lő mellé Vlasic, gyakorlatilag csak a kapuba kellett volna passzolnia a labdát, hisz Dibusz már verve volt. Marad a 0-0.

 

30. p.: Obljakov lökete suhan el centikkel a kapu mellett. 

 

27. p.: A lelátón feltűnik az MMA-ba visszatérő Conor McGregor, a nagykivetítőn megmutatják őt, nagy az üdvrivalgás. Nyilván Habib Nurmagomedovot is megmutatnák az oroszok, ha ott lenne...

 

23. p.: Kapufáig jut a CSZKA, Ahmetov lövése pattan meg Lovrencsicsen. 

 

19. p.: Nagyon komoly ziccerben hibázik Tokmac, aki remek gyorsaságával lefutja a CSZKA védőit és végül centikkel helyez Akinfejev kapuja mellé. Középen érkezett Boli is...

 

17. p.: Moszkvai helyzetek: egy Fradi-szöglet után komoly lehetőségek a másik oldalon, Magnússon lőhet öt méterről egy veszélyes sarokrúgást követően, blokkolnak a Fradi védői, pár másodperccel később ismét helyén a védelem. 

 

12. p.: Először mozgatják meg Dibuszt, egy távoli, kapu fölött landoló lövésen volt rajta a magyar kapus.

 

 

6. p.: Lassú mederben indul a meccs, egyelőre puhatolóznak a csapatok. Jó a hangulat a VEB Arenában, körülbelül 20.000-en a helyszínen.

 

 

 

18.55: Kezdődik a találkozó!

 

 

 

 

Előzmények:

 

Meccs előtti hangulatjelentés:

 

 

 

 

 

 

 

 

17.38: A Fradi játékosai érkeznek a stadionba:

 

13.56 Exkluzív jelentésünk Moszkvából:

Moszkvából jelentjük: magyar megszállás Oroszországban... - NB1.hu

 

 

13.38 Kubatov Gábor várakozásai a mérkőzésről:

 

Kubatov azt ígérte, tovább erősítik a Ferencvárost - NB1.hu

 

 

10.08 A moszkvai stadion belülről:

 

CSZKA-FTC: a moszkvai stadion belső atmoszférája - videó - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink